Kunnanhallitus, kokous 16.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 222 Vahdon vanhan kunnantalon myyminen

RUSDno-2023-551

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon kunnan www-sivuilla on ollut pitkään Kiinteistöjä myytävänä -kohdassa Vahdon vanhan kunnantalon myynti-ilmoitus. Kiinteistöä on aika ajoin kyselty, mutta hyväksyttäviä tarjouksia ei ole esitetty.

Kiinteistötyöryhmä on käsitellyt Vahdon kiinteistöjä 2.5.2022 kokouksessa ja esittänyt kunnanhallitukselle kiinteistön myymistä. Tontti on lohkottu 1.250 m2, sähköliittymä siirretään vanhasta varastosta nykyiselle nuorisotalolle. 

Vahdon vanhasta kunnantalosta on tehty ostotarjous 50.000 euroa. Ostotarjouksessa tuodaan esiin tarkoituksena kehittää entisestä kunnantalosta "yritystalo" , jonne paikallisten yrittäjien olisi mahdollista sijoittaa toimitiloja edulliseen hintaan.

Ostotarjous esitellään kokouksessa. 

Julkinen myynti-ilmoitus kiinteistöstä on ollut kunnan www-sivuilla jo vuosia ja täyttää näin ollen julkisen myynnin kriteerit.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto myy Vahdon vanhan kunnantalon tarjotulla 50.000 euron hinnalla.

Päätös

Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että se myy Vahdon vanhan kunnantalon tarjotulla 50 000 euron hinnalla Ruskon Palotekniikka Oy:lle.

Esteellisyys

  • Virpi Hurula poistui käsittelyn ajaksi. Perusteena hallintolain 28.1 § 1 kohdan osallisuus- eli asianosaisjääviys.