Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 13.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirjan päivittäminen

RUSDno-2024-116

Valmistelija

  • Maarit Ketola, Varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Perustelut

Vertikal Oy on luonut varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirjamallin. Tavoitteena on saada yleispätevä ja selkeä malli kuntien sääntökirjojen pohjaksi. Malli on dynaaminen eli sitä päivitetään jatkuvasti  käyttäjäkuntien palautteiden ja ideoiden pohjalta. Vertikalin palveluseteliaineisto on rajoituksetta hankekuntien ja lisenssin hankkineiden kuntien käytössä, mutta muuten tekijänoikeuden piirissä. Ruskon varhaiskasvatuksen omat tarkennukset ja linjaukset on kirjattu sääntökirjaan kursiivilla.

Nyt päivitetyn sääntökirjan muutokset edelliseen verrattuna koskevat yksityisen palveluntuottajan lupa- ja ilmoitusmenettelyn hoitamista Soterin kautta sekä asiakirjojen tallentamista ja arkistointia. Muutokset on merkitty tekstiin punaisella.

Palveluntuottajalle asetettaviin  edellytyksiin ei tule muutoksia.

Uudistettu palvelusetelin sääntökirja on lähetetty kommentoitavaksi kunnan alueella toimiville palvelusetelituottajille.

Ehdotus

Esittelijä

  • Maarit Ketola, Varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää hyväksyä varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirjan päivityksen, joka tulee voimaan 1.8.2024.

Päätös

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen.