Valtuusto, kokous 25.5.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Maunun koulun peruskorjaus- ja laajennushankkeen hankesuunnittelu

RUSDno-2020-236

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi

Perustelut

Maunun koulun rehtori ja johtava rehtori esittelivät 15.1.2020 Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan järjestämässä seminaari-illassa Maunun koulua koskevaa peruskorjaus- ja laajennussuunnitelmaa.
Suunnitelman esittämisen tavoitteena oli esittää, miten nykyistä koulurakennusta tulisi korjata palvelemaan uutta opetussuunnitelmaa ja muuttuvaa koulumaailmaa. sekä miten vastataan lähivuosien kasvavaan oppilasmäärään.

Seminaariesittelyn jälkeen lautakunnalle annettiin tehtäväksi perustaa työryhmä, joka lähtee viemään asiaa eteenpäin.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta nimesi kokouksessaan 29.1.2020 työryhmän, jonka tehtäväksi tuli suunnitteluun liittyvät asiat ja niiden eteenpäin vieminen.
Työryhmään päätettiin valita projektin vetäjä, hankesuunnittelun arkkitehti, kunnan tekninen johtaja, Maunun koulun rehtori, johtava rehtori, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja sekä oppilaskunnan nimeämä edustaja.

Talousarvio 2020 sisältää hankesuunnitteluun osoitetun määrärahan ja toimintaa lähdettiin viemään eteenpäin tuo määräraha huomioiden.

Maunun koulun peruskorjaus- ja laajennustyöryhmä kokoontui keskiviikkona 5.2. Maunun koululla. Paikalla olivat tekninen johtaja, lautakunnan puheenjohtaja, Maunun koulun rehtori sekä johtava rehtori.
Lisäksi paikalle oli kutsuttu RTC Vahanen Turku Oy:n rakennuttajakonsultti Jari-Pekka Tuominen. Hän esitteli tilaisuudessa edustamansa yhtiön tarjouksen. Esittelijä on saanut 31.1.2020 päivätyn Rakennuttajatoimisto HLC Oy:n tarjouksen ja tähän tarjoukseen Ruskon kuntaa edustavat ryhmän jäsenet olivat jo etukäteen tutustuneet. Molemmat tarjoukset sisälsivät hankesuunnittelun eri vaiheet kilpailutuksineen, suunnittelijoiden kilpailutukset sekä urakoitsijoiden kilpailutukset.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta valitsi kokouksessaan 13.2. projektin vetäjäksi edullisemman tarjouksen tehneen rakennuttajakonsultti RTC Vahanen OY:n.

Tämän jälkeen pyydettiin hankesuunnittelun arkkitehtitarjoukset.
Hanketyöryhmä kävi läpi saadut tarjoukset ja niiden liiteasiakirjat kokouksessaan 24.2.2020. Työryhmä totesi Ark’Aboan tarjouksen kokonaisuudessaan kattavammaksi ja paremmin tilaajan tarpeet huomioonottavaksi. Hankesuunnittelun tekijäksi valittiin arkkitehtitoimisto Ark’Aboa Oy. 


Ensimmäinen hankesuunnittelukokous järjestettiin 27.2. ja siihen oli kutsuttu arkkitehti Pia Helin arkkitehtitoimisto ArkAboasta. Tämän jälkeen hanke on edennyt siten, että hankesuunnittelukokouksia on järjestetty yhteensä neljä ja niiden välissä arkkitehti, rakennuttajakonsultti ja työryhmän jäsenet ovat tehneet yhteistyötä suunnittelun valmiiksi saattamiseksi. 
Arkkitehti Pia Helin on läsnä kokouksessa esittelemässä hankesuunnittelua.

Ehdotus

Esittelijä

Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi

 

Arkkitehti Pia Helin on läsnä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksessa 12.5.2020 esittelemässä hankesuunnittelua.
Päätösehdotus sekä hankkeen kustannusarvio annetaan kokouksessa arkkitehdin esittelyn jälkeen.

Esittelijän päätösehdotus:

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyy osaltaan arkkitehdin ja hanketyöryhmän hankesuunnitelman sekä hankesuunnitelmavaiheen kustannusarvion.
Maunun koulun peruskorjauksen ja laajennusosan hankesuunnitelman kustannusarvio on
noin 4 milj. euroa.

 

Kustannukset tarkentuvat toteutussuunnittelun jälkeen tehtävällä tarkemmalla kustannuslaskelmalla

 

Sääsuojaus                                                                                       40.000,-            € ( alv 0)

Uudisrakennus (osa 1)                                                                   1.332.203,-      € (alv 0)

Peruskorjaus (osat 2 ja 3)                                                                1.950.767,-      € (alv 0)

Irtokalusteet                                                                                    n. 250.000,-     € (alv 0)

Talotekniikan uusiminen (30 % osuus)                                       n. 400.000,-     € (alv 0)

----------------------------------------------------------------------------------------

Kaikki yhteensä                                                                               3.972.970,-      € ( alv 0 )

 

Kustannusarvio ei sisällä varauksia toteutuksen aikana mahdollisesti tapahtuvalle suunniteltua paremmalle laatutasolle tai varauksia suunnitelmaan sisältymättömistä hankinnoista. Lopullinen kustannusarvio tehdään, kun suunnitelmat tarkentuvat ja ennen rakentamisen kilpailutusta.


Hankesuunnitelman hyväksymisen myötä lautakunta lähettää hankesuunnitelman kustannusarvioineen edelleen kunnanhallituksen ja valtuuston käsiteltäväksi.

Hankesuunnitelmassa on esitetty rakentamisvaiheistus, jossa suunnittelun pitäisi käynnistyä jo tänä vuonna. Vuoden 2020 talousarviossa on esitetty 30 000,00€ määräraha hankesuunnittelua varten. Rakentamisvaiheistuksessa on esitetty hankkeen rakentamisen alkamisen keväällä 2021 ja tämä edellyttää rakennussuunnittelun käynnistämistä, jotta kilpailutus voidaan suorittaa alkuvuonna. Suunnittelu kustannuksiksi on arvioitu 56 000 uudisrakennuksen osalta ja 82 000 peruskorjauksen osalta. Suunnittelukustannukset sisältyvät hankesuunnitelman kustannusarvioon.Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja valtuustolle hankesuunnitelman ja hankesuunnitelmavaiheen kustannusarvion hyväksymistä. Lisäksi opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta esittää suunnittelumäärärahat 138 000,00 € lisättäväksi vuoden 2020 talousarvioon rakennussuunnittelun käynnistämiseksi.

 

            

 

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti alla olevalla lisäyksellä.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta edellyttää että huoltoliikenne ei tapahdu koulun välituntialueen kautta tai sitä sivuten.

Valmistelija

Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Arkkitehti Pia Helin osallistuu kunnanhallituksen kokoukseen ja esittelee hankesuunnittelmaa. Lisäksi johtava rehtori Kai Laitinen ja Maunun koulun rehtori Helka Kalajoki ovat läsnä kokouksessa.

Esityslistan oheismateriaalina on Maunun koulun peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelma.

 

Ehdotus

Esittelijä

Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi
Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle hyväksyttäväksi hankesuunnitelman sekä hankesuunnitelmavaiheen talousarvion opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan esittämässä muodossa.

Edelleen kunnanhallitus päättää esittää  valtuustolle muutettavaksi vuoden 2020 talousarvion investointiohjelmaa siten, että kiinteisiin rakenteisiin ja laitteisiin Maunun koulun laajennukseen lisätään 138.000 euroa rakennussuunnittelun käynnistämiseksi. 

 

 

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. 

Edelleen kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle todettavaksi, että kyseinen hanke edellyttää koko investointiohjelman 2021-22 uudelleen arviointia.  

Kokouskäsittely

Merkittiin, että johtava rehtori Kai Laitinen, rehtori Helka Kalajoki sekä arkkitehti Pia Helin selostivat hankesuunnitelmaa kokouksessa. 

Perustelut


 

Ehdotus

Valtuusto hyväksyy hankesuunnitelman sekä hankesuunnitelmavaiheen talousarvion opetus-​ ja varhaiskasvatuslautakunnan esittämässä muodossa.

Valtuusto päättää muuttaa vuoden 2020 talousarvion investointiohjelmaa siten,​ että kiinteisiin rakenteisiin ja laitteisiin Maunun koulun laajennukseen lisätään 138.000 euroa rakennussuunnittelun käynnistämiseksi. 

Samalla valtuusto toteaa, että kyseinen hanke edellyttää koko investointiohjelman 2021-22 uudelleen arviointia.  

Päätös

Valtuusto hyväksyi päätösehdotuksen. 


Muutoksenhaku

Kunnallisvalitus
Tehdystä päätöksestä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

Oikeudenkäyntimaksu
Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään.

Valitusaika ja valituksen perille toimittaminen
Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän (7) päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusperusteet
Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että

- päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä,
-päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai
-päätös on muuten lainvastainen.

Valittajan tulee esittää valituksen perusteet valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä.

Valituskirjelmän sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava
-päätös, johon haetaan muutosta
-miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
-perusteet, joilla muutosta vaaditaan.

Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja muut tarvittavat yhteystiedot. Jos valitusviranomaisen päätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Valituskirjelmän liitteet
-päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
-todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta
-asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

Valitusviranomainen
Turun hallinto-oikeus
- käynti- ja postiosoite Sairashuoneenkatu 2-4, 20101 Turku
- puhelinvaihde 029 5642410
- sähköposti turku.hao@oikeus.fi
- aukioloaika ma-pe klo 8.00-16.15

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Päätöstä koskevia pöytäkirjanotteita ja liitteitä voi pyytää Ruskon kunnanvirastosta.
- käynti- ja postiosoite Vanhatie 5, 21290 Rusko
- puhelinvaihde 02 4393 511
- sähköposti rusko@rusko.fi