Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 16.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Lausunto Palovuoren Kivi Oy:n maa-aineslupahakemuksesta

RUSDno-2024-264

Valmistelija

  • Marika Karulinna, marika.karulinna@mynamaki.fi

Perustelut

Raision kaupunki on pyytänyt Ruskon kunnalta lausuntoa vireillä olevasta Palovuoren Kivi Oy:n maa-aineslupahakemuksesta, joka koskee kiviaineksen ottamista. Alueella on voimassaoleva ympäristölupa kiviaineksen louhintaan ja murskaamiseen. Lausunto on pyydetty toimittamaan 25.6.2024 mennessä Raision lupalautakunnalle kirjaamo@raisio.fi.

Hakemus koskee kiviaineksen ottoa Palovuoren alueella kiinteistöillä Kivivuori 680-410-5-117 ja Lumparla 680-432-2-50. Palovuoren alue sijaitsee Ruskon kuntarajan välittömässä läheisyydessä, ja toiminnan vaikutukset voivat ulottua Ruskon kunnan alueelle.

Ruskon kunnan puolella lähimmät asuinrakennukset sijaitsevat noin 700 metrin päässä alueesta, eikä ympäristönsuojelun tietoon ole tullut valituksia alueen nykyisestä toiminnasta.

Pykälän liitteenä on hakemuksen lausuntopyyntö ja maa-ainesten ottamissuunnitelma. Hakemuksen kaikki asiakirjat löytyvät http://www.raisio.fi/kuulutukset -> Kuulutus maa-aineslupahakemuksen vireilläolosta / Palovuoren Kivi Oy.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marika Karulinna, marika.karulinna@mynamaki.fi

Ruskon rakennus- ja ympäristölautakunta päättää lausua, että suunnitellut toimenpiteet eivät aiheuta nykytilanteeseen verrattuna merkittävästi muutoksia alueen ympäristöön ja nykytilaan. Lisäksi Ruskon rakennus- ja ympäristölautakunta esittää toiveenaan Raision kaupungin ympäristönsuojelulle, että lupamääräyksissä

1)                   huomioidaan Kullaanvuoren luonnonsuojelualueen läheisyys sekä muutenkin lähialueen aktiivinen ulkoilukäyttö varsinkin kesäkuukausina, ja

2)                   panostetaan alueen melutarkkailuun ja melunhallintaan alueen toiminnallinen kokonaisuus huomioon ottaen.

Lopuksi Ruskon rakennus- ja ympäristölautakunta toteaa, että luvan myöntämiselle ei nähdä lakiperusteista estettä ja maa-aineslain 6 §:n mukaiset edellytykset luvan myöntämiselle täyttyvät.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.