Kunnanhallitus, kokous 16.9.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 190 Tiedolla johtamisen järjestelmän hankinta

RUSDno-2024-467

Valmistelija

  • Sari Laine, talous- ja hallintojohtaja, sari.laine@rusko.fi

Perustelut

Toiminnan ja talouden seuranta on tullut keskeiseksi ohjaavaksi elementiksi. Lisäksi tietoa halutaan tuotettavan nopeammin kuin ennen ja vähemmän resurssia sitovana. 

Tiedolla johtamisen hankinnan tavoitteena on Ruskon kuntaa erinomaisesti palveleva, kokonaistaloudellisesti edullinen tiedolla johtamisen järjestelmä. Tiedolla johtamisen järjestelmän tulee tuottaa luotettavaa ja ajantasaista tietoa johtamisen tueksi sekä olla helppokäyttöinen. Hankinnan tavoitteena on lisäksi järjestelmä, jota kehitetään aktiivisesti kaikkia järjestelmän käyttäjiä ajatellen siten, että yleisestä kehitystyöstä ei veloiteta erikseen. 

Kunnassa ollaan kuultu eri tiedolla johtamisen järjestelmätoimittajia. Sen tuloksena todettiin, että on vain yksi Ruskoa taloudellisesti ja toiminnallisesti tehokas toimittaja, joka pystyy tuomaan ratkaisuja niin raportoinnin laadintaan kuin mittaamisen ja talouden seurantaan.

Kyseessä on alle EU-kynnysarvon oleva hankinta.

Oheismateriaalit:

Tarjous opiferus Johdon työpöydästä (salainen)

Projektisuunnitelma ja tarjouserittely (salainen)

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus hyväksyy tarjouksen ja päättää hankkia Opiferus johdon työpöydän Softwave Ohjelmistot Oy:ltä hintaan 18 680 euroa ja ensimmäisen vuoden vuosimaksun sekä integraatioalustan hintaan 5 520 euroa. Käyttöönottoon varatut rahat on varattu investointiosaan vuodelle 2024. Vuosimaksu sisällytetään vuoden 2025 talousarviokehykseen.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Liitteet

Oheismateriaali