Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 28.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Koulunkäynninohjaajien työtehtävät kesällä 2021

RUSDno-2021-288

Valmistelija

  • Kaisa Mattila, Varhaiskasvatusjohtaja, kaisa.mattila@rusko.fi

Perustelut

Perusopetuksessa työskentelee 10 koulunkäynninohjaajaa, joiden työsuhteet ovat voimassa toistaiseksi. Kuluvan lukuvuoden päättyessä 4.6.2021 koulunkäynninohjaajat pitävät vuosilomansa. Tämän jälkeen heidän palkanmaksunsa keskeytyy, koska työtehtäviä kouluissa ei ole ennen uuden lukuvuoden alkua.

Samanaikaisesti sekä varhaiskasvatuksessa että hyvinvointialan tehtävissä on mahdollisesti tarve palkata määräaikaisia työntekijöitä kesä-heinäkuussa 2021.

Johtava rehtori, varhaiskasvatusjohtaja ja hyvinvointijohtaja selvittävät yhteistyössä kesä-heinäkuun työntekijätarpeet toimialoillaan. Koulunkäynninohjaajille, joiden työsuhteet jatkuvat elokuussa 2021, tarjotaan mahdollisuutta työllistyä kesäajaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajan ja hyvinvointialan lasten ja nuorten kesäkerhojen ohjaajan tehtäviin. Kesäajan työtehtävät ovat koulunkäynninohjaajille vapaaehtoisia.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kaisa Mattila, Varhaiskasvatusjohtaja, kaisa.mattila@rusko.fi
  • Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee asian tiedokseen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.