Kunnanhallitus, kokous 30.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 186 Lausunto Auran asemanseudun taajaman, valtatie 9 liikennealueen ja Aurajokilaakson osayleiskaavaehdotuksesta

RUSDno-2021-452

Valmistelija

  • Niko Paloposki, rakennustarkastaja, niko.paloposki@rusko.fi

Perustelut

Auran kunnanhallitus pyytää lausuntoa 20.5.2021 päivätystä osayleiskaavaehdotuksesta. Yleiskaavaehdotus on valmisteltu osayleiskaavan luonnoksesta saadun palautteen sekä tehtyjen selvitysten perusteella.

Auran osayleiskaava laaditaan maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 42 §:n mukaiseksi oikeusvaikutteiseksi yleiskaavaksi. Osayleiskaavan tavoitteena on ohjata maankäytön suunnittelua ja rakentamista koko suunnittelualueella. Asemakaavoitetulla alueella rakentamista ohjaa asemakaava. Osayleiskaavan ratkaisut johtavat uusiin asemakaavoihin ja asemakaavojen muutoksiin. Osayleiskaavan tehtävänä on täsmentää valtakunnallisia alueidenkäyttötavoitteita sekä tarkentaa maakuntakaavan aluevarauksia. Osayleiskaava pyrkii osaltaan esittämään Turun seudun MAL-aiesopimuksen ja Auran kuntastrategian maankäyttöön liittyviä tavoitteita.

Kaavaselostus sekä kaavaan liittyvät selvitykset ja muut taustamateriaalit löytyvät Auran kunnan sivuilta osoitteesta: https://aura.fi/kaavoitus/yleiskaava/ .

Lausunto tulee jättää 10.9.2021 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: kunta@aura.fi

Oheismateriaalina on osayleiskaavaehdotuksen kartta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää antaa lausuntonaan, että Ruskon kunnalla ei ole huomautettavaa Auran kunnan asemanseudun taajaman, valtatie 9 liikennealueen ja Aurajokilaakson alueen osayleiskaavaehdotuksesta.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.