Kunnanhallitus, kokous 30.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 182 Kummipäättäjien nimeäminen nuorisovaltuustolle

RUSDno-2021-516

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on 1.10.2018 § 179 nimennyt Nora Ojalan ja Jussi Helesvirran kummipäättäjiksi, joilla on osallistumisoikeus nuorisovaltuuston kokouksiin. Nora Ojalan luottamustoimieron jälkeen kummipäättäjänä hänen tilallaan on toiminut Niina Pekkala.

Samalla kunnanhallitus päätti antaa tekniselle lautakunnalle sekä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalle ohjeen siitä, että lautakunnat voivat yksittäisissä nuorisovaltuustoa kiinnostavissa tai muutoin nuorisoa keskeisesti koskettavissa asiakohdissa myöntää nuorisovaltuuston edustajalle puhe- ja läsnäolo-oikeuden lautakunnan kokoukseen. Päätöksen kutsumisesta tekee lautakunnan puheenjohtaja.

Ruskon kunnan hallintosäännön 13 §:n mukaan nuorisovaltuuston kokoonpanosta, asettamisesta ja toimintaedellytyksistä päättää kunnanhallitus. Valtuustokauden vaihduttua on perusteltua nimetä uudet kummipäättäjät. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää nimetä kummipäättäjän/-päättäjät, jolla/joilla on osallistumisoikeus nuorisovaltuuston kokouksiin. 

Kunnanhallitus päättää edelleen antaa tekniselle lautakunnalle sekä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalle ohjeen siitä, että lautakunnat voivat yksittäistapauksissa nuorisovaltuustoa kiinnostavissa tai muuten nuorisoa keskeisesti koskettavissa asiakohdissa myöntää nuorisovaltuuston edustajalle puhe- ja läsnäolo-oikeuden lautakunnan kokoukseen. Päätöksen kutsumisesta tekee lautakunnan puheenjohtaja.

Päätös

Kunnanhallitus nimesi kummipäättäjiksi Katri Koiviston ja Mari Renbergin.

Kunnanhallitus päätti edelleen antaa tekniselle lautakunnalle, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalle sekä hyvinvointilautakunnalle ohjeen siitä, että lautakunnat voivat yksittäistapauksissa nuorisovaltuustoa kiinnostavissa tai muuten nuorisoa keskeisesti koskettavissa asiakohdissa myöntää nuorisovaltuuston edustajalle puhe- ja läsnäolo-oikeuden lautakunnan kokoukseen. Päätöksen kutsumisesta tekee lautakunnan puheenjohtaja.