Kunnanhallitus, kokous 30.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 185 Ruskon Nuorisoseuran kirje koskien Nuorisotalon kunnostamista

RUSDno-2021-510

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon Nuorisoseura on toimittanut kunnanhallitukselle seuraavan sisältöisen kirjeen:

"Ruskon Nuorisoseura/Ruskon kesäteatteri toivoo Ruskon kunnan Nuorisotalon kunnostamista ja sen käyttöön jatkoa.

Ruskon Nuorisoseura on käyttänyt Ruskon Nuorisotaloa teatteritoimintaan, teatterin lava sijaitsee Nuorisotalon läheisyydessä, mutta on yksityisen mailla.

Ruskon nuorisoseura on käyttänyt Ruskon nuorisotalon tiloja touko-kesäkuun aikana, jolloin on ollut harjoituksia ja näytöksiä.

Alakerta on ollut näyttelijöiden pukuhuoneena ja yläkerran kahvilaa on käytetty näytöspäivinä, jolloin on voitu pitää kahvilaa väliajalla. Teatterilla on ollut varastotilaa, tilan alakerrassa, lukituissa kaapeissa ja yksi komero, joka tilassa on. Nuorisotalon vintillä on myös jotain tavaraa, joskin osa on niin huonossa kunnossa, jotta joutavat roskikseen. Teatterin pressut ja muovituolit ovat Ruskotalon alakerrassa ja osa tavaroista on aktiivien "nurkissa".

Nuorisotalo on tärkeä teatterille, kun se on mahdollistanut toiminnan jatkumisen, kun lavaa ja katsomoa on mahdotonta siirtää muualle, eikä meillä ole varoja hankkia sinne kontteja eikä siirtoWC:tä.

Olemme harjoitelleet jonkin verran Nuorisotalolla, mutta jos tilassa on ollut muuta ohjelmaa, olemme joustaneet tilanteen mukaan ja harjoitelleet esim. Kirkonkylän koulun aulatilassa.

Kunnanhallitus teki päätöksen 14.12.2020, jotta teatteri voi käyttää Nuorisotaloa keväällä 2021 , mutta koronatilanteen jatkuessa, emme voineet keväällä/kesällä 2021 harjoitella emmekä siis myöskään esittää näytelmää.

Ruskon kesäteatteri on koko ajan suosiotaan nostanut, parhaimmillaan meillä on käynyt yli 2000 katsojaa, muutenkin keskimäärin 1800 katsojaa. Teatteri on oiva harrastusmahdollisuus lapsille, nuorille ja koko perheille, teatteriharrastus on monipuolinen ja auttaa monella elämän alueella tulevaisuudessa. Muutama harrastajanäyttelijä on saanut tästä myös ammatin. Samoin joitakin entisiä nuoriamme työskentelee esim. Kansallisteatterin puvustamossa ja erilaisissa elokuvissa.

Tärkeää olisi kaikille ruskolaisille yhdistyksille ja muulle vastaavalle toiminnalle, että Nuorisotalo korjattaisiin ja kunnostettaisiin yhdistysten käyttöön. Tämä olisi hyvä kokoontumispaikka yhdistyksille ja niiden toiminnan jatkumiselle, talossa on nyt jo valmiina isot keittiötilat, inva-WC, luiska takaovelle ja monta erillistä kokous-/juhlatilaa.

Jos Nuorisotalo puretaan , eikä tilalle rakenneta minkäänlaista yhdistys- tai vastaavaa taloa, tarvitsee teatteri tilaa asuille sekä muille tarpeistoille. Ruskon kesäteatterin toiminnan jatko on todella vaakalaudalla, jos meillä ei ole pukuhuoneita, eikä kahvilan mahdollisuutta, jonka tuotto on meille elintärkeä.

Toivomme myös, että päätös tilan käytöstä tulisi mahdollisimman pikaisesti, sillä olemme järjestämässä näyttelemisen kursseja lapsille/nuorille kuin aikuisillekin vielä tämän syksyn aikana. meille tulee myös kiire ensi kevään ohjaajan hankinnassa, mutta emme voi tehdä mitään ennenkuin tiedämme, onko meillä v. 2022 tiloja käytössä."

Uusi kiinteistötyöryhmä voisi ottaa kantaa Nuorisotalon tulevaisuuteen. Toistaiseksi kesäteatteri voisi käyttää Nuorisotalon tiloja 14.12.2020 tehdyn päätöksen mukaisesti jatkossakin kiinteistön kokonaisratkaisuun asti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää merkitä Ruskon Nuorisoseuran kirjeen tietoonsa saatetuksi ja antaa kiinteistötyöryhmän tehtäväksi tehdä esitys Nuorisotalon jatkosta. 

Kunnanhallitus päättää jatkaa 14.12.2020 antamansa lupaa Nuorisotalon käyttöön samansisältöisenä kunnes kokonaisratkaisu kiinteistön osalta on tehty. 

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.