Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 15.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 55 Ruskon esiopetuksen opetussuunnitelma

RUSDno-2022-428

Valmistelija

  • Kaisa Mattila, Varhaiskasvatusjohtaja, kaisa.mattila@rusko.fi

Perustelut

Opetushallitus on antanut määräyksen esiopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin tehtävistä muutoksista. Muutokset on tehty seuraaviin lukuihin:

  • 2.1. Opetuksen järjestämistä ohjaavat velvoitteet.
  • 3.1 Toimintakulttuurin kehittämistä ohjaavat periaatteet
  • 6.2. Yhteisöllinen oppilashuolto

Määräyksen mukaan tarkistettavat paikalliset opetussuunnitelmat on otettava käyttöön viimeistään 1.8.2022. Esiopetuksen järjestäjä ei voi jättää noudattamatta määräystä tai poiketa siitä.

Ruskon paikallinen esiopetussuunnitelma on tarkistettu ja päivitetty määräyksen mukaisesti. Samalla on tarkistettu paikallisesti päätettävien asioiden muutkin kirjaukset. Paikallisen esiopetuksen opetussuunnitelman sisällöstä ovat vastanneet esiopetuksen koordinoinnista vastaava Hiidenvainion päiväkodin johtaja yhdessä Laukolan päiväkodinjohtajan ja varhaiskasvatusjohtajan kanssa. Lisäksi esiopetuksen opetussuunnitelman oppilashuoltoa koskevasta suunnitelmasta on pyydetty kommentit perusopetuksen ja oppilashuollon edustajilta, joilta ei ole tullut esityksiä suunnitelman sisällön korjaustarpeista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kaisa Mattila, Varhaiskasvatusjohtaja, kaisa.mattila@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää hyväksyä Ruskon paikallisen esiopetuksen opetussuunnitelman, joka otetaan käyttöön 1.8.2022 alkaen. 

Päätös

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen.