Hyvinvointilautakunta, kokous 15.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 Kirjastopalvelujen tilanne Ruskon taajamassa

RUSDno-2022-661

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Pääkirjaston väistötilaratkaisu on monista eri syistä viivästynyt. Useiden eri kiinteistövaihtoehtojen osoittautuessa hankaliksi muuntaa kirjaston käyttöön tai ratkaisujen viivästyessä kunnasta johtumattomista syistä, on syytä tehdä suunnitelma, millä tavalla kirjastopalvelujen saatavuutta voidaan vallitsevassa poikkeustilanteessa Ruskon taajamassa joka tapauksessa varmistaa. Lautakunta käy keskustelua eri ratkaisuvaihtoehdoista kuullen myös kirjastopalvelujen näkemyksiä asiasta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta käy keskustelua kirjastopalvelujen tilanteesta ja ratkaisuvaihtoehdoista, miten varmistaa niiden saatavuus Ruskon taajamassa.

Päätös

Hyvinvointilautakunta totesi keskustelun ja vs. kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikön kuulemisen jälkeen, että on löydettävä väliaikaisratkaisu kirjastopalvelujen varmistamiseksi tilanteessa, jossa varsinaista väistötilaa ei ole monista lautakunnan ja viranhaltijoiden esityksistä huolimatta onnistunut löytää. Lautakunta päätti, että kirjastopalvelujen varmistamiseksi Ruskon taajama-alueella perustetaan kirjastopalvelujen asiointipiste rajatuin aukioloajoin ja palveluin Ruskotalon aulatiloihin viimeistään 1.1.2023 alkaen. Lautakunta päätti myös valtuuttaa hyvinvointitoimialan ottamaan käyttöön toiminnan käynnistämiseen tarvitsemansa tilat Ruskotalolta, muuttamaan vastaavasti Vahdon lähikirjaston aukioloaikoja ja palveluvalikkoa palvelujen yhteensovittamiseksi sekä tekemään tarvittavat muutostyöt toimitiloihin valtuuston hyväksymän investointiprojektin määrärahojen puitteissa.