Kunnanhallitus, kokous 21.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 223 Varhaiskasvatusjohtajan valinta

RUSDno-2022-582

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Varhaiskasvatusjohtaja Kaisa Mattila on toimittanut Ruskon kunnalle 16.9.2022 irtisanoutumisilmoituksen, jossa hän ilmoittaa irtisanoutuvansa varhaiskasvatusjohtajan virasta 1.2.2023 lukien. Hän on palkattomalla virkavapaalla 31.1. 2023 asti.

Hallintosäännön 36 §:n mukaan toimialajohtajien valinnasta päättää kunnanhallitus. Vs. varhaiskasvatusjohtajan virkamääräys ulottuu 31.1.2023 asti.

Hallintosäännön 35 §:n mukaan viran julistaa haettavaksi virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen.

Hallintosäännön 34 §:n mukaan virkasuhteeseen ottava viranomainen päättää viran kelpoisuusvaatimuksista, jos niistä ei ole päätetty virkaa perustettaessa.

Viran kelpoisuusehdoksi on perusteltua asettaa soveltuva korkeakoulututkinto sekä hyvä substanssi-, johtamis- sekä talous ja hallinto-osaaminen. Kunnanhallitus käy keskustelun viran kelpoisuusehdoista sekä hakuilmoituksessa mainittavista painotettavista asioista.

Varhaiskasvatusjohtajan valintaprosessin eteenpäin viemiseksi olisi perusteltua nimetä valintatyöryhmä. Valintatyöryhmä tekee haastattelujen ja soveltuvuustestien jälkeen ehdotuksen kunnanhallitukselle.

Ehdotus

Esittelijä

Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää eron varhaiskasvatusjohtaja Kaisa Mattilalle varhaiskasvatusjohtajan virasta 1.2.2023 lukien.

Kunnanhallitus päättää julistaa varhaiskasvatusjohtajan viran haettavaksi 3.11. klo 15 mennessä.

Kunnanhallitus päättää nimetä valintatyöryhmän, joka valmistelee valintaa tästä eteenpäin ja tuo esityksen kunnanhallituksen päätettäväksi.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen ja esitetyt virkakelpoisuusehdot. Sen lisäksi kunnanhallitus päätti nimetä työryhmään valtuuston puheenjohtaja Antti Mattilan, kunnanhallituksen puheenjohtaja Jussi Helesvirran, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan edustajan sekä kunnanjohtaja Kari Lehtisen.

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Varhaiskasvatusjohtajahaun ilmoitukset julkaistiin ajalla 7.10. - 3.11.2022 Kuntarekryssä ja TE-palveluissa (mol.fi) sekä Ruskon www-sivuilla ja facebook-sivuilla kuten myös Linkedin-verkkoyhteisöpalvelussa. Lisäksi Turun Sanomat -lehdessä oli ilmoitus 16.10.2022.

Varhaiskasvatusjohtajan virkaan tuli 9 hakemusta. Hakijat olivat Emilia Ekholm, Meriem Ghouati, Maarit Ketola, Niina Koski, Taru Laine, Kristiina Tala, Beata Vaateri, Katja Vainikainen ja Mari-Johanna Vähäsarja.

Valintatyöryhmä on pitänyt kokouksen 10.11.2022. Kokouksen sisältöä selvitetään kunnanhallituksen kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanjohtaja antoi kokouksessa seuraavan päätösehdotuksen:

Kunnanhallitus päättää valita varhaiskasvatusjohtajaksi kasvatustieteen kandidaatin Maarit Ketolan 1.2.2023 lukien. Valinnan perusteluna ovat riittävä koulutus ja muita hakijoita paremmat edellytykset suoriutua tehtävästä niin substanssi,-johtamis- sekä talous- ja hallinto-osaamisen osalta.

Kunnanhallitus päättää olla suorimatta soveltuvuustestiä, koska Maarit Ketolalla on Ruskon kunnan toimesta kyseinen arviointi tehty 2020 ja näin ollen soveltuvuusarviointia ei ole tarpeen tehdä lyhyen ajan sisällä uudelleen. Maarit Ketolan palkaksi vahvistetaan 5 000 euroa/kk 1.2.2023 lukien.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.