Kunnanhallitus, kokous 21.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 224 Määrärahamuutosanomus Koirapuistot-investointiprojektin käyttöön

RUSDno-2022-664

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Hyvinvointilautakunta päätti 30.8.2022 asiassa § 64 Evästekeskustelu koirapuistojen rakentamisesta, että investointiprojektia Koirapuistot (8412) ei enää loppuvuonna 2022 edistetä suunniteltuun kohteeseen, sillä soveltuvaa paikkaa puistolle ei ole selvityksissä löydetty.

Aiemmin kuntoportaiden rakentamisesta suunnitellulle Paasniitun puistoalueelle jouduttiin luopumaan asukkaiden vastuksesta johtuen. Hankerahoitukseen perustuvaa kuntoporrashanketta ei hankesääntöjen mukaan voitu edistää myöskään muissa kohteissa. Kuntoportaiden tai porrastreenipaikan rakentamista on monissa aloitteissa ja kuntalaispalautteissa kuitenkin toistuvasti kuntaan toivottu.

Liikuntapalvelujen ehdotuksesta käyttämätön investointiprojektin määräraha (25 000 euroa) esitetään käytettäväksi porrastreenipaikan rakentamiseen Ruskotalon rinteeseen. Liikuntapalvelut korostaa, että kyseiseen paikkaan ei ole mahdollista rakentaa ns. kunnollisia kokopitkiä kuntoportaita maastomuodon vuoksi. Rakentamiseen kyseille paikalle ei ole rakennusvalvonnan mukaan estettä, sillä lähialueella sijaitsee vain kunnan omia toimintoja. Toiminnallisesti suunniteltu porrastreenipaikka soveltuu hyvin liikuntapaikkojen ja koulujen läheisyyteen.

 

Ehdotus

Esittelijä

Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää esittää määrärahamuutosanomusta kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että Koirapuistot-investointiprojektin käyttöön varatut määrärahat käytetään vielä vuoden 2022 aikana porrastreenipaikan rakentamiseen.

Päätös

Päätettiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että Koirapuistot-investointiprojektin käyttöön varatut määrärahat (25 000 euroa) käytetään vielä vuoden 2022 aikana porrastreenipaikan rakentamiseen.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.