Tekninen lautakunta, kokous 16.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Päällistönmäen 10. vaiheen kunnallistekniikan rakentaminen

RUSDno-2023-80

Valmistelija

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon kunta on vuoden 2023 talousarviossa varautunut Päällistönmäen 10. vaiheen kunnallistekniikan rakentamiseen. 

Tarjousasiakirjat on laadittu Cloudia kilpailutusjärjestelmässä, jossa ne julkaistaan, sekä Hankintailmoituksissa eli HILMAssa hankintalain mukaisesti. 

Ruskon kunnassa on isoissa projekteissa käytetty hankinnassa rajoitettua menettelyä, joka on kaksivaiheinen tarjouskilpailu. Ensimmäisessä vaiheessa pyydetään tarjoajilta laatukriteerit, jotka pisteytetään ja joista valitaan viisi tarjoajaa toiselle kierrokselle, jossa nämä viisi tarjoajaa antavat tarjouksen, joissa valinnan perusteena on halvin hinta. Päällistönmäen urakka on pienempi ja tästä syystä kilpailutusmuoto on hieman kevyempi.

Päällistönmäen 10. vaiheen urakassa kilpailutusmuotona on yksikköhintaurakka ja tarvikkeet hankitaan kunnan toimesta. Tällä pyritään kustannussäästöihin.

Päällistönmäen 10. vaiheen kilpailutus päättyy 10.2.2022 klo 12. Halvimman tarjouksen tehneen kanssa pidetään urakkaneuvottelu viikolla 7

Tarjouskilpailun tulokset esitellään tekniselle lautakunnalle 16.2.2023, joka tekee asiasta päätöksen ja valitsee urakoitsijan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Päätösehdotus annetaan kokouksessa esittelyn jälkeen.

Päätös

Kokouksessa annettiin päätösehdotus: Tekninen lautakunta päättää valita tarjousasiakirjojen mukaisesti halvimman tarjouksen tehneen Maanrakennusliike Vähätalo Oy:n Päällistönmäen 10. vaiheen kunnallistekniikan rakentamisen urakoitsijaksi. Tällä päätöksellä ei synny sopimusta, vaan urakoitsijan kanssa tehdään erillinen urakkasopimus.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.