Tekninen lautakunta, kokous 16.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Teknisten palveluiden tilinpäätös 2022

RUSDno-2023-78

Valmistelija

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Perustelut

Teknisen lautakunnan tilinpäätös vuodelta 2022 on valmistumassa tuloslaskelman osalta.

Oheismateriaalina ovat teknisen lautakunnan tuloslaskelmat 9.2.2023. Tekninen johtaja esittelee kokouksessa 16.2.2023 tilanteen.

Sisäiset vyörytyserät vielä puuttuvat 9.2.2023 laskelmista.

60 Tekninen lautakunta. Koko lautakunnan yhteenveto. Toimintatuotot ovat vielä kesken. Myyntituotot on toteutuneet 99 % ja Toimintamenot 96 %.

600 Tekniset palvelut. Toimintatuotot ovat ylittyneet  8 %. Toimintakulut ovat ylittyneet 13 %. Ylitys on palveluiden ostossa, jossa suurin ylitys on teiden kunnossapidossa sekä sähköissä. Myös kuljetuspalvelut ovat ylittyneet, mutta nämä liittyvät metsämyynnin kuljetuksiin

620 Toimitila- ja vuokrauspalvelut. Myyntituotot ovat ylittyneet 1 % ja menot ovat alittuneet 3,5 % talousarviosta. Tästä puuttuu sisäiset vuokrat siksi toimintatuotot ovat puutteelliset. Lämmityskulut ovat kasvaneet indeksikorotuksen takia ja sähkö on ylittynyt, mutta vastaavasti muista menoista on säästetty.

650 Vesihuoltolaitos. Toimintatuottojen toteutuma on 94 %. Menot alittuvat 17 %. Muutaman ison yrityksen siirtyminen muualle näkyy veden myynnissä, sekä koronan päättyminen, joka nosti veden kulutusta vuonna 2021, myös yhteiskunnan vaikealla vuodella on vaikutusta vedenkulutukseen säästämisen muodossa. Henkilöstövajeen vuoksi hankkeita ei olla täysimääräisesti pystytty toteuttamaan.

690 Palo- ja pelastustoimi. Toimintatuotot ovat +4 % ja toiminta menot -4 %. Sisäiset vuokrat ovat puutteelliset. Lopulliset laskelmat ovat talousarvion mukaiset.

Teknisten palveluiden kokonaistilanne on talousarvion mukainen. Lämmityskulut ovat ylittyneet indeksikorotukset takia.Teiden kunnossapito ylittyi vaikean kevään 2022 vuoksi. Sähkökustannukset nousivat, vaikka kunnalla on voimassa olevat sopimukset. Vuoden vaihteessa 21-22 kunnan sopimuskumppani vaihtui Vaasan sähköstä Parikkalan valoon ja siinä tuli pieni korotus. Suurin syy kulujen kasvuun on Carunan siirtomaksujen korotukset, joiden vaikutus prosentuaalisesti on pieni, mutta isoissa sähkömäärissä euromäärät kasvavat. Vesihuollossa yhteiskunnan tilanne seurauksineen, on kääntänyt kulutuksen laskuun, joka täytyy huomioida tulevina vuosina. Nämä kaikki ylitykset ovat kuitenkin säästetty menopuolella ja teknisen lautakunnan tilinpäätös on talousarvion mukainen.

Tilinpäätöksen tekstiosat ja lopulliset lukemat käsitellään maaliskuun kokouksessa.

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Tekninen lautakunta merkitsee tilinpäätösvalmistelun nykytilanteen tietoonsa saatetuksi ja käsittelee lopullisen tilinpäätöksen maaliskuun kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotuksen mukaisesti.