Kunnanhallitus, kokous 6.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Karhukallion päiväkodin ohjausryhmän kokoonpanon muutos

RUSDno-2023-33

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Maarit Ketola, Varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on kokouksessaan 26.9.2022, valinnut Karhukallion ohjausryhmään päiväkodinjohtaja Anne Soramäen ja pyytänyt, että varhaiskasvatuksesta valitaan mukaan myös käyttäjien edustaja. Varhaiskasvatausjohtaja rajattiin ohjausryhmän ulkopuolelle, koska alustavasti kyseessä ajateltiin olevan ainoastaan Karhukallion päiväkodin remontointiin / uudisrakentamiseen keskittyvä ohjausryhmä. Nyt on kuitenkin käynyt selväksi, että Karhukallion ohjausryhmässä käsitellään koko kunnan tulevaa varhaiskasvatustarvetta ja lapsimäärän kehittymistä tulevaisuudessa, jotta voidaan varmistaa, että mahdollisesta uudisrakennuksesta tulee oikean kokoinen myös jatkoa ajatellen. On tärkeää, että ohjausryhmässä on mukana henkilö, jolla on näkemys varhaiskasvatuksen kokonaisuudesta niin taloudellisesti kuin toiminnallisestikin.

Ohjausryhmä on laaja ja teknisen johtajan mukaan sitä ei tulisi enää entisestään laajentaa. Myös teknisen johtajan kanta on, että mukana ohjausryhmässä pitäisi olla varhaiskasvatusjohtaja. Käyttäjän edustajan on vaikea irrottautua keskellä päivää oleviin tapaamisiin, joten hänen läsnäolonsa on epävarma ohjausryhmän tapaamisissa. Käyttäjien kanta saadaan selvitettyä osallistavan suunnittelun kautta, jolloin ei ole haitaksi, vaikka käyttäjän edustaja ei olisi mukana ohjausryhmässä. Myös päiväkodin johtaja on käytännön varhaiskasvatustyössä koko ajan ja näin ollen kuulee myös henkilökunnan toiveita ja ajatuksia reaaliaikaisesti.  

Ehdotus

Esittelijä

Maarit Ketola, Varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta esittää kunnanhallitukselle Karhukallion ohjausryhmän kokoonpanon muuttamista niin, että mukana ryhmässä on varhaiskasvatusjohtaja. Anne Soramäki jatkaa päiväkodinjohtajan ja käyttäjän edustajana. 

Päätös

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen.

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää muuttaa Karhukallion ohjausryhmän kokoonpanoa opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan esittämällä tavalla.

Päätös

Kunnanhallitus päätti päätösehdotuksen mukaan lisäten, että ohjausryhmän toimikausi päättyy kun rakennuslupa on myönnetty.