Kunnanhallitus, kokous 9.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Ruskon kunnan työhyvinvointisuunnitelma

RUSDno-2022-659

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Hyvinvointitoimialan tehtäviin kuuluu hallintosäännön mukaan kunnan henkilöstön työhyvinvoinnin edistäminen. Osana kunnan työhyvinvointikyselyn tulosten esittelyä kunnanhallitus pyysi (9.8.2021 § 144) raportoimaan, miten työhyvinvoinnin kehittämistoimenpiteitä ollaan toteuttamassa ja millaisia resursseja toimenpiteet edellyttävät. Lisäksi kunnanhallitus totesi, että asia tulee käsitellä kunnanhallituksessa ennen varsinaista talousarviokäsittelyä kartoituksen tulosten edellyttämien toimenpiteiden ja niiden vaatimien resurssien varaamiseksi talousarvioon.

Työhyvinvoinnin kehittämistoimenpiteitä on toteutettu ja niistä on raportoitu toimialoilla vuosittain työhyvinvointikyselyn perusteella. Lisäksi keskuhallinnolle on toimitettu vuosittain ehdotus koko kuntaa koskevista työhyvinvoinnin kehittämistoimenpiteistä ja niiden edellyttämistä määrärahoista.

Nyt esiteltävän työhyvinvointisuunnitelman on tarkoitus koota yhteen kunnan työhyvinvoinnin edistämisen ja kehittämisen periaatteet ja keskeiset edistettävät toimenpiteet. Suunnitelma on laadittu kunnan työhyvinvoinnin kehittämisryhmän kanssa ja se on ollut kommentoitavana myös kunnan johtoryhmässä. Sen pohjana ovat olleet työhyvinvointikyselyjen tulokset vuodelta 2020, kyselyn perusteella toteutetut toimialakohtaiset kehittämistoimenpiteet ja niiden seuranta sekä vuonna 2020 valmistunut henkilöstökäytäntöjen kartoitus. Suunnitelmassa on hyödynnetty myös vuoden 2022 aikana toteutettujen työhyvinvointikoulutusten antia.

Suunnitelman pohjalta on määritelty toimenpiteet vuodelle 2023, ja ne on esitelty keskushallinnolle huomioon otettavaksi talousarviossa.

Työhyvinvointisuunnitelmaa esitellään tarkemmin kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää osaltaan hyväksyä esitellyn työhyvinvointisuunnitelman ja esittää sitä hyväksyttäväksi edelleen kunnanhallitukselle.

Päätös

Päätettiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi
  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Hyvinvointijohtaja on läsnä kokouksessa esittelemässä laadittua työhyvinvointisuunnitelmaa.

Työhyvinvointisuunnitelma 2022-2023 on esityslistan oheismateriaalina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää merkitä tiedoksi hyvinvointijohtajan alustuksen työhyvinvointisuunnitelmasta.

Kunnanhallitus päättää hyväksyä laaditun työhyvinvointisuunnitelman 2022-2023 hyvinvointilautakunnan esityksen mukaisesti.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.