Kunnanhallitus, kokous 20.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Määräalan myyminen Ylitalo-kiinteistöstä

RUSDno-2023-92

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Saara ja Joonas Miiluniemi ovat toimittaneet kunnanjohtajalle 21.12. lähetetyn ostotarjouksen koskien 2.400 m2:n suuruisen määräalan ostamista Ruskon kunnan omistamasta Ylitalo-nimisestä tilasta Lavamäen kylässä. Tarjouksessaan he tuovat esiin, että ovat suunnitelleet talon rakentamista Lavamäkeen ja heidän tarkoitus on ostaa lähisukulaisen tontista 2.600 m2 ja sen lisäksi Ruskon kunnalta 2.400 m2. Käydyissä neuvotteluissa neliöhinnaksi on täsmentynyt 2,50 €. Tätä hintatasoa on alueella sovellettu aiemminkin. Kyseiseestä kiinteistöstä on Vahdon kunta on aikanaan lohkonut tontteja. Vahdon kunta on niitä myynyt aikanaan ja loput on myyty Ruskon ja Vahdon kuntaliitoksen jälkeen.  

Rakentaminen esitetyllä tavalla edellyttää rakennustarkastajan mukaan suunnittelutarveratkaisua. Siitä on ilmoitettu tarjouksen tekjöille. Näin ollen kauppakirja on perusteltua tehdä siten, että kauppa on ehdollinen kunnes suunnittelutarveratkaisu on lainvoimainen.

Esityslistan oheismateriaalina ovat aluetta kuvaavat karttaliitteet. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto päättää myydä Saara ja Joonas Miiluniemelle 2.400 m2:n suuruisen määräalan Lavamäen kylässä sijaitsevasta Ylitalo-nimisestä tilasta (RN:o 704-493-0001-0160). Kauppahinta on 6.000 euroa.

Kauppa tehdään ehdollisena kunnes suunnittelutarveratkaisu on lainvoimainen.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.