Hyvinvointilautakunta, kokous 29.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 68 Kumppanuussopimus / Rusko-Päivät

RUSDno-2023-277

Valmistelija

  • Jari Hjelm, Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö, jari.hjelm@rusko.fi

Perustelut

Rusko-päivät ry on hakenut sopimuskumppanuutta ja neuvotteluiden pohjalta käsillä on nyt sopimusluonnos.

Sopimuksen tarkoituksena on sopia kunnan ja Rusko-päivät ry:n välisestä yhteistyöstä yhteisöllisen kesätapahtuman toteuttamiseksi ja sitä kautta edelleen kunnan kiinnostavuuden ja asukasviihtyvyyden lisäämiseksi.

Kunnan ohjelmatyön näkökulmasta sopimuksella tuetaan osallisuusohjelman tavoitteita yhteisöllisen kulttuurin synnyttämisessä ja yhteishengen kehittämisessä järjestöjen kesken.

Sitoutumisessa ja avustamisessa sopimukseen on hahmoteltu kaksi, toisillensa vaihtoehtoista tasoa: perustaso ja laajennetun sitoutumisen taso. Perustaso on voimassa sopimuskauden ilman erillistä neuvottelua.  Laajennetun tason sitoutumistarpeesta sovitaan erikseen kumppanuuden ohjausryhmässä.

Perustasolla kunta suorittaa sopimuksen mukaista toimintaa varten vuosittain 3000 euron suuruisen avustuksen. Rahallisen avustuksen lisäksi kunta myöntää avustusta vastikkeettomana tilojen ja niihin liittyvänä irtaimiston käyttönä. Laajennetulla tasolla kunta suorittaa sopimuksen mukaista toimintaa varten 3000 euron avustuksen ja takaa tapahtumajärjestämisen kuluja yhteensä korkeintaan 8000€ (sis. alv.) asti edellyttäen mahdollisen ylijäämän palauttamista.  Avustus on käytettävissä esiintyjäkuluihin ja tapahtumailmoitteluun.

Sopimusluonnosta esitellään kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta käy keskustelua sopimuksen sisällöstä ja valtuuttaa viranhaltijoita allekirjoittamaan kumppanuussopimuksen.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Esteellisyys

  • Johanna Suokivi, Juha Vuotinen