Kunnanhallitus, kokous 31.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 233 Täyttölupamenettely Ruskon kunnassa

RUSDno-2023-573

Valmistelija

  • Sari Laine, talous- ja hallintojohtaja, sari.laine@rusko.fi

Perustelut

Täyttölupamenettelyn tarkoituksena on varmistaa henkilöstöresurssien optimaalinen käyttö. Henkilöstösuunnittelun avulla huolehditaan kunnan palvelutuotannon edellyttämän henkilöstön oikeasta määrästä ja rakenteesta sekä turvataan riittävä osaaminen kunnan tavoitteiden saavuttamiseksi. Henkilöstösuunnittelussa tulee huomioida lainsäädännön velvoitteet kunnan toimintaympäristössä. Henkilöstösuunnittelussa huomioidaan myös väestökehityksestä johtuvat palveluiden kysyntään ja resurssien kohdentamiseen sekä henkilöstön eläköitymiseen liittyvät muutostarpeet. Toimialojen tulee selvittää ja ottaa käyttöön toimintatapoja ja uudelleenjärjestelyjä, joissa nykyistä henkilöstöä valmennetaan ja mahdollisesti jopa koulutetaan uusiin tehtäviin

Kunnan yksi iso menoerä on henkilöstökulut. Ruskon kunnassa ei ole laadittu aikaisemmin täyttölupamenettelyohjetta. Tiukentuvan talouden vuoksi kunnan käytössä olevaa henkilöresurssia on arvioitava huolellisesti.

Täyttölupamenettelyohje voidaan laatia talousarvion pohjalta tulevalle vuodelle ja hyväksyä talousarvion täytäntöönpano-ohjeen yhteydessä. Se voidaan toki laatia ja hyväksyä erikseenkin. 

Tarkoitus on, että henkilöstöjaosto lähtee laatimaan täyttölupamenettelyohjetta, jonka se tuo kunnanhallituksen hyväksyttäväksi vuoden 2023 lopulla niin, että täyttölupamenettelyohje saadaan voimaan 1.1.2024.

Henkilöstöjaosto päätti kokouksessaan 16.10.2023 esittää kunnanhallitukselle, että kunnassa otetaan käyttöön täyttölupamenettelyohje ja henkilöstöjaosto ottaa täyttöluvat käsittelyyn 1.1.2024 alkaen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää henkilöstöjaoston esityksen mukaan ottaa käyttöön täyttölupamenettelyn ja antaa henkilöstöjaoston tehtäväksi menettelyä koskevan ohjeen laatimisen.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.