Kunnanhallitus, kokous 31.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 234 Organisaatiorakenteen kehittämistyön käynnistäminen Ruskon kunnassa

RUSDno-2023-574

Valmistelija

  • Sari Laine, talous- ja hallintojohtaja, sari.laine@rusko.fi

Perustelut

Tulevan vuoden talousarvio 2024 ja suunnitelmavuosien 2025 - 2026 talousarvio sekä tulevien vuosien talous ei näytä hyvältä. Samaan aikaan kun toimintatuotot vähenevät toimintamenot kasvavat. Ruskon kunnassa on edessä mittavat kiinteistöinvestoinnit, joiden poistot, vanhojen purettavien rakennusten tasearvot ja investointilainojen korot tulevat syömään käyttötalousmenoja ja tulosta. 

Menoja tulee pyrkiä hillitsemään kaikin keinoin. Pelkät menoleikkaukset eivät enää riitä vaan tarvitaan pidemmälle aikajänteelle ulottuvia tasapainottamistoimenpiteitä. Kunnan yksi iso menoerä on henkilöstökulut. 

Ruskon kunnan henkilöstöjaosto kokoontui 16.10.2023. Muissa asioissa henkilöstöjaosto linjasi seuraavaa: 

Henkilöstöjaosto esittää kunnanhallitukselle, että käynnistetään opetus- ja varhaiskasvatustoimialan toiminnan kehittäminen, johtamistehtävien keskittäminen, organisaation madaltaminen, esimiestehtävien vähentäminen ja henkilöstön liikkuvuuden parantaminen.

Muiden toimialojen kehittäminen esitetään otettavaksi työn alle edellisen työn jälkeen.

Tarkastelutyön tekemiseen on perustettava työryhmä. Tavoitteena on, että työryhmä työskentelisi niin, että uusi rakenne opetus- ja varahaiskasvatustoimialalla astuisi voimaan 1.8.2024.

Hallintosäännön 3§ mukaan kunnanhallituksen esittelijänä toimii kunnanjohtaja. Kunnanjohtajan ollessa poissa tai esteellinen esittelijänä toimii hänen sijaisekseen määrätty. Lisäksi hallintosäännön 139.4 § mukaan toimielin voi erikseen päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä. Toimielin voi tällöin päättää, että puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta.

Ehdotus

Päätösehdotus annetaan kokouksessa puheenjohtajan selostuksen perusteella.

Päätös

Kunnanhallitus päätti valtuuttaa työryhmäksi henkilöstöjaoston ja että työryhmään nimetään myös kunnanjohtaja.

Henkilöstöjaosto toimittaa opetuksen ja varhaiskasvatuksen toimialaa koskevan selvityksen päätösehdotuksineen kunnanhallitukselle helmikuun 2024 ensimmäiseen kokoukseen.

Kunnanhallitus aikatauluttaa muiden toimialojen tarkastelun vuoden 2024 alussa.