Kunnanhallitus, kokous 31.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 236 Kunnan työsuojelupäällikön nimeäminen

RUSDno-2023-576

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Laki työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta 28 § edellyttää, että työnantajan on nimettävä edustajansa (työsuojelupäällikkö) lain kyseisessä luvussa tapahtuvaa yhteistoimintaa varten. Työsuojelupäällikön tehtävänä on avustaa työnantajaa ja esimiehiä tehtävissä, jotka liittyvät työsuojelun asiantuntemuksen hankintaan sekä yhteistyöhön työntekijöiden ja työsuojeluviranomaisten kanssa. Tässä tarkoituksessa työsuojelupäällikön tehtävänä on ryhtyä tarpeellisiin toimenpiteisiin työnantajan ja työntekijöiden välisen yhteistoiminnan järjestämiseksi ja ylläpitämiseksi työpaikalla sekä toimia työsuojelua koskevan yhteistoiminnan kehittämiseksi.

Työsuojelupäällikön tulee olla työpaikan ja työn luonne sekä työpaikan laajuus huomioon ottaen riittävän pätevä ja hänellä on oltava riittävän hyvä perehtyneisyys työsuojelusäännöksiin ja työpaikan olosuhteisiin sekä muutoinkin asianmukaiset edellytykset lain 26 §:ssä tarkoitettujen asioiden käsittelyyn ja yhteistoiminnan järjestämiseen.Tutkintoa tai muuta osoitettua pätevyyttä ei päälliköltä edellytetä.

Työsuojelupäällikkö perehtyy työpaikan olosuhteisiin ja työsuojelusäännöksiin sekä osallistuu työsuojelutarkastuksiin. Hän huolehtii siitä, että työpaikalla on järjestetty työsuojelun yhteistoiminta ja hän osallistuu yhteistyöneuvottelukunnan (työsuojelutoimikunta) kokouksiin. Työsuojelupäällikkö ilmoittaa työsuojeluhenkilöt työsuojeluhenkilörekisteriin.

Nykyisen työsuojelupäällikön eläköitymisen johdosta tulee valita uusi työsuojelupäällikkö.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää valtuuttaa kunnanjohtajan nimeämään kunnan työsuojelupäällikön viranhaltijapäätöksellä.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.