Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 8.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 111 Turun Hallinto-oikeuden päätös koulukuljetusasiaan, kuljetuspäätös §669

RUSDno-2023-591

Valmistelija

  • Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi

Perustelut

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on kokouksessaan 16.8.2023 §68 käsitellyt Turun Hallinto-oikeuden lausuntopyyntöä Ruskon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalle koskien johtavan rehtorin koulukuljetuspäätöstä § 669.

Hallinto-oikeus on antanut asiasta päätöksensä 23.10.2023 ja toteaa seuraavaa:

Perusopetuslaissa ei säädetä, että oppilas on kuljetettava ovelta ovelle vaan oppilaan voidaan edellyttää kulkevan osan koulumatkasta itse.
Koulumatka ei kuitenkaan itse kuljettava osuus mukaan lukien saa muodostua oppilaalle liian vaaralliseksi.
Asiasta saadun selvityksen mukaan Pakaistentien turvallisuutta heikentää tien kapeus, paikoittaiset näkemäesteet, kevyen liikenteen väylän puuttuminen sekä valaistuksen puuttuminen suurimmalta osaa matkasta.
Kyse on kuitenkin pitkälti tavanomaisesta haja-asutusalueen tiestä, jossa nopeusrajoitus on suhteellisen alhainen. Kokonaisliikennemäärä ei myöskään ole erityisen suuri.
Koulumatkaa ei näissä oloissa ole pidettävä perusopetuslaissa tarkoitetulla tavalla liian vaarallisena eikä johtavan rehtorin päätöksen muuttamiselle näin ollen ole perustetta.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee tiedoksi Hallinto-oikeuden päätöksen koskien johtavan rehtorin koulukuljetuspäätöstä §669.
 

Päätös

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen.

 

Liitteet

Oheismateriaali