Hyvinvointilautakunta, kokous 6.2.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Hyvinvointilautakunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2020

RUSDno-2020-65

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Valtuusto on päätöksellään 9.12.2019 § 69 hyväksynyt Ruskon kunnan talousarvion vuodelle 2020. Talousarvion pohjalta tehtävillä käyttösuunnitelmilla toimialat jakavat määrärahat ja tuloarviot osamäärärahoiksi ja osatuloarvioiksi sekä asettavat tarkennetut tavoitteet. Hallintosäännön 54 §:n mukaan kunnanhallitus ja lautakunnat hyväksyvät talousarvioon perustuvat käyttösuunnitelmat. Käyttösuunnitelmat on vahvistettava helmikuun loppuun mennessä. Talousarvion sitovuustasoksi valtuusto määräsi tehtäväalueittain toimintakatteen ja henkilöstömenot. Investointien osalta sitovuustaso on projektikohtainen määräraha.

Hyvinvointilautakunnan alaisen toiminnan osalta käyttösuunnitelma noudattaa pitkälti talousarvion rakennetta. Oheismateriaalina on talousarvio 2020 ja käyttösuunnitelma 2020.

Muutoksia lautakunnan talousarvioesityksiin on liikuntapaikkavastaavan palkkakustannusten jakamisessa, kirjaston RFID-projektiin esitetyn palkkamäärärahan osalta sekä Föli-palveluista johtuvan palkkamäärärahan uudelleenkohdentamisessa.

Esitetyn kokoaikaisen liikuntapaikkavastaavan/kentänhoitajan oli suunniteltu vastaavan liikuntaolosuhteista, Ruskotalosta ja sen valvonnasta. Liikuntapaikkavastaavan palkkaamiseen on talousarviossa 2020 varattu 20 000 euron määräraha hyvinvointilautakunnan ja 20 000 euron määräraha teknisen lautakunnan osalta. Vastaavasti teknisen lautakunnan talousarviosta vähennettiin ostopalvelumäärärahoista 35 000 euroa ja hyvinvointilautakunnan henkilöstömäärärahoista 5 000 euroa. Liikuntapaikkavastaavan tehtävät tulevat pääosin kohdentumaan liikuntapaikkojen ylläpitoon ja hoitoon.

Esitettyä 20 000 € palkkamäärärahaa kirjastopalveluille RFID:n käyttöön ottamiseksi ja henkilöstövajeen paikkaamiseksi ei talousarviossa ja käyttösuunnitelmassa ole. Kyseiset tehtävät tullaan järjestämään erikseen sovittavalla tavalla. Föli-palveluiden myynnistä ym. johtuvaa kirjastonhoitajan palkkamäärärahan uudelleenkohdentamista ei ole talousarviossa eikä käyttösuunnitelmassa. Mikäli uudelleenkohdentaminen tehdään, tulee työpanoksen määrä arvioida tarkemmin ja tarvittaessa tehdä talousarviomuutos.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää hyväksyä hyvinvointitoimialan käyttösuunnitelman vuodelle 2020. Lisäksi lautakunta päätti saattaa tietoonsa, että kirjastopalvelujen RFID-käyttöönottoprojektin tehtävät tullaan järjestämään erikseen sovittavalla tavalla, todennäköisesti keskushallintoon varatun työllistämismäärärahan puitteissa.

Päätös

Hyvinvointilautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.