Kunnanhallitus, kokous 28.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Vanhus- ja vammaisneuvoston aloite kutsutaksitoiminnasta

RUSDno-2022-164

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Vanhus- ja vammaisneuvosto on tehnyt kunnanhallitukselle seuraavan sisältöisen, 8.3.2022 päivätyn, aloitteen kutsutaksitoiminnasta:

"Ruskon vanhus- ja vammaisneuvosto esittää Ruskon kunnanhallitukselle käyttöönotettavaksi kutsu-/laboratoriotaksipalvelua helpottamaan iäkkäiden ja vammaisten kuntalaisten asiointimatkoja esim. kauppa-, apteekki- ja terveyskeskuskäynnit. Lisäperusteena palvelulle Osuuspankin päätös lopettaa pankkipalvelut Ruskolla. Palvelu tukisi erityisesti keskustaajaman ulkopuolella asuvien henkilöiden itsenäistä toimijuutta ja kotona asumista. Näin ollen se myöhentäisi myös muiden palveluiden tarvetta. Kaikilla ei ole ns. taksikorttia tai myönnettyjen matkojen määrä ei riitä tarvittaviin asiointimatkoihin. Kutsutaksi tulisi ottaa käyttöön koko kunnan alueella.

Neuvosto esittää toimintamalliksi mallia, jossa sovellettaisiin Raisiossa käytössä olevaa (www.raisio.fi).

Raision kutsutaksilla pääsee asioimaan sekä Raision keskustan että kauppakeskus Myllyn alueelle, myös asiointimatka Raision terveyskeskukseen mahdollista. Kauppareissut ajetaan tiistaisin ja perjantaisin, omavastuu/suunta on 3,00 €.

-soita taksikeskuseen (0200-10041) edellisenä päivänä viimeistään klo 21:00 ja ilmoittaudu seuraavan päivän kuljetukseen

-ilmoita keskukseen nimesi, hakuosoitteesi ja puhelinnumerosi

-sinulla on mahdollisuus tehdä ns. vakiotilaus keskukseen eli tietosi lisätään pysyvästi tilaukseen/tilauksiin, ja ilmoitat keskukseen ainoastaan peruutuksista

Taksi lähtee noutamaan kauppamatkalle ilmoittautuneita seuraavasti:

-Matka 1: lähtö taksiasemalta  klo 09:30

-Matka 2: lähtö taksiasemalta klo 10:30

-Matka 1: lähtö taksiasemalta paluukuljetukseen klo 11:30

-Matka 2: lähtö taksiasemalta paluukuljetukseen klo 13:15

(-autamme sinua ostosten kotiin viemisessä kuten ennenkin)

Neuvosto esittää myös ns. labrataksin käyttöönottoa Raision mallin mukaisesti. Taksin tulisi kiertää kerran viikossa ja kuljettaa asiakkaat laboratorioon, toimenpiteiden jälkeen kotiinkuljetus.

-Raision laboratoriokuljetuspalvelu

-Raision TYKS-laboratorioon menee keskiviikkoisin yhteiskuljetus

-Ilmoittautuminen viimeistään tiistai-iltana klo 21:00 mennessä puh. 02-10041, ilmoita nimi, osoite ja puhelinnumero

-Taksi lähtee keskiviikkoaamuisin  klo 7:10 ja kerää asiakkaat kyytiin. Laboratorio tilaa paluukyydin, kun kaikki ovat valmiina. Kuljetus maksaa yhdensuuntaiselta matkalta 2,70 €."

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää merkitä vanhus- ja vammaisneuvoston aloitteen tietoonsa saatetuksi ja lähettää sen keskushallinnon valmisteltavaksi.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.