Kunnanhallitus, kokous 23.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 23 Hyte-koordinaattorin nimeäminen

RUSDno-2023-17

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha) on lähettänyt alueensa kunnille seuraavan sisältöisen, 9.1.2023 päivätyn, nimeämispyynnön hyvinvointialueen hyte-koordinaattoriverkostoon.

"Varsinaissuomalaisten hyvinvointi on alueen kuntien ja hyvinvointialueen yhteinen päämäärä. Hyvinvointialue ja kunnat muodostavat yhdessä palvelujärjestelmän, jossa suuri osa hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyöstä tehdään kunnissa. Hoito- ja palveluketjujen tulee muodostaa yhtenäinen kokonaisuus organisaatiorajoista huolimatta. Vastuu hoito- ja palveluketjujen yhteensovittamisesta on hyvinvointialueella.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on lakisääteistä toimintaa. Hyvinvointialueen näkökulmasta keskeisimpiä hyte-tehtäviä määritellään laissa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä (612/2021 §7). Samaisessa laissa annetaan velvoitteita myös kunnille (§6 liite 1). Sekä hyvinvointialueelle että kunnille on lainsäädännössä asetettu velvoite tehdä yhteistyötä ja tukea toinen toistaan asiantuntemuksellaan.

Hyvinvointialue ja kunnat tarvitsevat yhteistyölle pysyvät rakenteet. Varhan yhdyspintarakenteet ovat osittain vielä valmistelussa, mutta yhteistyörakenteita tullaan luomaan kahdelle tasolle: 1) strategisen tason yhteistyö ja 2) operatiivisen tason yhteistyö. Operatiivisen tason yhteistyörakenteeksi perustetaan kuntien hyte-koordinaattoriverkosto. Alueen kuntia pyydetään nimeämään oma hyte-koordinaattorinsa, joka edustaa kuntaa nyt perustettavassa verkostossa. Verkostossa tullaan kevään 2023 aikana käsittelemään mm. alueellisen hyvinvointisuunnitelman valmistelua.

Alueellisen hyte-koordinaattoriverkoston toimintaa koordinoi Varhan järjestämisen tulosalueen hyte-tulosryhmä." 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää nimetä Ruskon kunnan hyte-koordinaattoriksi kyseiseen verkostoon hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkosen.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.