Kunnanhallitus, kokous 23.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Ruskolaisten nuorten työllistäminen kesällä 2023

RUSDno-2023-28

Valmistelija

  • Sari Laine, Talous- ja hallintojohtaja, sari.laine@rusko.fi

Perustelut

Kunnan talousarviossa vuodelle 2023 on varattu 43 500 euron määräraha ruskolaisten nuorten kesätyöllistämiseen. Varattu määräraha on sama kuin vuonna 2022.

Kesällä 2022 kunta palkkasi yhteensä 48 nuorta kesätöihin omiin toimintoihin. Lisäksi nuorten hankkimiin kunnan ulkopuolisiin kesätyöpaikkoihin maksettiin tukea 17 nuoren osalta. Kunnan nuorille maksama palkka oli 680 euroa (1 kk). Yritykselle tai muulle työllistäjätaholle maksettiin tukea 375 euroa työllistettyä nuorta kohden kuitenkin siten, että maksettu tuki oli maksimissaan 50 % nuorten palkkamenoista (ns. kesätyöseteli).

Alustavan suunnitelman mukaan kuntaan ollaan palkkaamassa vuonna 2023 yhteensä 53 nuorta ja kesätyöseteleitä on tarjolla 20 kpl. 

Kunnan kesätyöpaikkoja nuoret hakevat Kuntarekryn kautta. Mikäli johonkin työpisteeseen on vähemmän kiinnostusta kuin paikkoja on tarjolla, tarjotaan yli jääneet paikat niille, jotka eivät ensimmäisellä kierroksella tulleet valituiksi.

Ehdotuksena on, että vuoden 2023 palkka olisi viime vuoden tapaan 680 euroa ja tuki 375 euroa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää vuoden 2023 talousarviossa olevan määrärahan puitteissa taloudellista tukea niille yrityksille ja muille yhteisöille, jotka työllistävät kesäkauden aikana ruskolaisia nuoria (ns. kesätyöseteli). Tukea myönnetään 375 euroa työllistettyä nuorta kohden, kuitenkin siten, että kunnan tuki voi olla enintään 50 % työllistettävän nuoren palkkamenoista. Tuen maksamisen edellytyksenä on seuraavien ehtojen täyttyminen:

- nuorelle on myönnetty ehtojen puitteissa kunnan kesätyöseteli

- nuori on ruskolainen, joka on syntynyt 1.1 2006 -31.12.2008  välisenä aikana

- työaika on vähintään 6 h/päivä,

- työsuhteen kesto vähintään 1 kk,

- yhdelle työllistäjätaholle maksetaan tuki enintään neljän nuoren työllistämiseen,

- työnantajalla on oltava voimassaoleva Y-tunnus,

- työnantaja on huolehtinut palkanmaksuun kuuluvista sivukuluista, kuten sosiaalivakuutus- yms. maksuista,

- tuen piiriin hyväksytään myös muualla kuin Ruskolla toimiva työnantaja, mikäli tuen myöntämisen ehdot täyttyvät.

Tuki maksetaan työnantajalle jälkikäteen työsuhteen kestoa ja palkkausta osoittavan palkkakuitin tai sen jäljennöksen perusteella. Tukihakemus on toimitettava kunnalle 30.09.2023 mennessä. 

Kunnan omiin työpisteisiin ja laitoksiin työllistettyjen nuorten palkka on suuruudeltaan 680 €. Työsuhteen keston ja työajan pituuden suhteen ehdot ovat samat kuin kesätyösetelissä.

Aiemmin kunnalla töissä ollut nuori ei voi tulla uudelleen valituksi kunnan kesätyöpaikkaan, kesätyösetelin hän voi saada.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.