Hyvinvointilautakunta, kokous 7.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Nuorisopalvelujen kesäkerhotoiminnan toteuttaminen 2023

RUSDno-2023-62

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Nuorisopalveluissa on viime vuosina toteutettu lasten kesäkerhotoimintaa omana toimintana ja haettu toimintakuluihin Lounais-Suomen aluehallintoviraston myöntämää avustusta. Kerho on suunnattu 1.–3.-luokkalaisille lapsille, ja sitä on pidetty kesäkuun ensimmäisinä viikkoina Ruskotalolla.

Harrastamisen Suomen mallin avustusten myötä kesäkerhotoimintaan on saatu avustusta viime vuosina vähenevissä määrin. Avustuksen suuruus ei ole enää ollut kohtuullisessa suhteessa avustuksen hausta, taloushallinnoinnista ja raportoinnista aiheutuvaan työhön. Pienille lapsille suunnattu kesäkerhotoiminta on ollut suosittua, mutta se on kohderyhmältään ja toiminnan luonteeltaan nuorisotyön perustehtävästä poikkeavaa. Aikaa ja työntekijäresurssia sitova kerhotoiminta estää käytännössä nuorille suunnatun yksilöllisen tuen ja avoimen nuorisotyön koulujen loppumisen vaiheessa, jolloin tukea saatettaisiin tarvita erityisesti heikoimmassa olevien nuorten kohdalla.

Hyvinvointilautakunnan 13.12.2022 § 98 hyväksymän nuorisopalvelujen toimintasuunnitelman 2023 ja esiteltyjen toiminnallisten muutosten mukaisesti lasten kesäkerholle on haettu ulkopuolista toteuttajaa. Tarjouspyyntö lähdettiin viidelle toimijalle. Tarjouksia esitellään kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää aiemman linjauksensa mukaisesti, että kesäkerhotoiminta järjestetään tarjouspyynnössä esitetyin edellytyksin ulkopuolisen toimijan toimesta ja valtuuttaa käymänsä evästekeskustelun pohjalta hyvinvointijohtajaa tekemään asiasta hankintapäätöksen. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.