Hyvinvointilautakunta, kokous 7.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Käyttösuunnitelman hyväksyminen vuodelle 2023

RUSDno-2023-59

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Valtuusto on päätöksellään 28.11.2022 § 71 hyväksynyt Ruskon kunnan talousarvion vuodelle 2023. Kunnanhallitus on 19.12.2022 § 238 hyväksynyt vuoden 2023 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet.

Hallintosäännön 54 §:n mukaan kunnanhallitus ja lautakunnat hyväksyvät talousarvioon perustuvat käyttösuunnitelmat. Talousarvion pohjalta tehtävillä käyttösuunnitelmilla toimialat jakavat määrärahat ja tuloarviot osamäärärahoiksi ja osatuloarvioiksi sekä asettavat tarkennetut tavoitteet. Käyttösuunnitelmat on vahvistettava helmikuun 2023 loppuun mennessä. Talousarvion sitovuustasoksi valtuusto on määrännyt tehtäväalueittain toimintakatteen ja henkilöstömenot. Investointien osalta sitovuustaso on projektikohtainen määräraha.

Hallintokuntien on seurattava tiiviisti toimialueensa taloudellista ja toiminnallista kehitystä ja raportoitava lautakunnalle niin, että se on tietoinen toimialueensa tilanteesta niin taloudellisesti kuin toiminnallisestikin. Toimielimet seuraavat talousarvion toteutumista kuukausitasolla (hallintosääntö 55 §).

Hyvinvointitoimialalla käyttösuunnitelma noudattaa pitkälti talousarvion rakennetta. Käyttösuunnitelma ja talousarvion täytäntöönpano-ohjeet ovat esityslistan oheismateriaalina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta hyväksyy käyttösuunnitelman esityksen mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.