Hyvinvointilautakunta, kokous 25.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40 Pitkän tähtäyksen suunnitelman laatiminen hyvinvointitoimialalla

RUSDno-2023-221

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on 21.6.2021 § 133 antanut ohjeistuksen, että toimialat laativat pitkän tähtäyksen palvelusuunnitelmat, jotka nivoutuvat kuntastrategiaan sekä päivitettyihin strategiaohjelmiin. Hyvinvointitoimialalla ei ole laadittu varsinaista pitkän tähtäyksen suunnitelmaa. Nyt sellaiselle on tarvetta mm. organisaation sisäisten tarpeiden, toimitilatilanteen sekä hyvinvointialueuudistuksen valmistumisen vuoksi.

Pitkän tähtäyksen suunnittelussa ohjeistettiin toimialoja venyttämään suunnittelunsa 10 vuodeksi. Tarkoituksena oli nivouttaa kuntastrategia, laaditut ohjelmat sekä vuotuiset talousarviot ja toimintasuunnitelmat nykyistä selkeämmin yhdeksi kokonaisuudeksi yhdessä pitkän tähtäimen 10-vuotissuunnitelman kanssa. Tärkeänä pidettiin ohjelmien nykyistä parempaa toimialoille jalkauttamista sekä hallintokuntakohtaisten vuosikellojen laadintaa. Lisäksi todettiin, että 10-vuotissuunnittelu ei voi olla kovin tarkkaa mutta ”mahdollista on kuitenkin asettaa painopisteitä, joita toimialoilla pidemmällä aikajanalla tavoitellaan”.

Hyvinvointijohtaja esittelee toteuttamisehdotusta ja aikataulua sekä alustavia periaatteita pitkän tähtäyksen suunnitelman laatimiseen hyvinvointitoimialalle kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää hyväksyä pitkän tähtäyksen suunnitelman laatimisen periaatteet hyvinvointitoimialalla esitetyn mukaisesti.

Päätös

Päätettiin ehdotuksen mukaisesti.