Kunnanhallitus, kokous 5.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 125 Ruskon kunnan työhyvinvointikyselyn tulokset

RUSDno-2023-302

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon kunnan henkilöstön hyvinvoinnin kehittämiseksi on kerätty tietoa henkilöstön ja esihenkilöiden työhyvinvointikyselyn avulla. Tulosten perusteella on tarkoitus tehdä johtopäätöksiä ja valita toimenpiteitä työhyvinvoinnin pitkäjänteiseksi ja tietoon perustuvaksi kehittämiseksi. Työhyvinvointikysely auttaa arvioimaan ja kehittämään työhyvinvoinnin ja työkyvyn johtamista, henkilöstön hyvinvointia ja työn tuloksellisuutta.

Kyselyn tuloksia ja alustavia toimenpiteitä esitellään tarkemmin kokouksessa hyvinvointijohtajan toimesta.

Aikaisempi kysely tehtiin toukokuussa 2021. Tällöin kysely oli työterveyshuollon ylläpitämä kysely, joka ei enää ollut käytettävissä. Koko henkilöstöä koskevan kyselyn lisäksi nyt tehtiin oma kysely esihenkilöille.

Kyselyt toteutettiin sähköisinä kyselyinä esihenkilöille 15. - 16.2.2023 sekä koko henkilöstölle 20.4. - 10.5.2023 välisenä aikana Kevan (Kuntien eläkevakuutus) tarjoamalla verkkotyökalulla. Esihenkilöiden vastausprosentti oli 100. Koko henkilöstön kyselyn vastausprosentti oli 74,8 eli 187 vastaajaa 250:stä. Kyselyiden vertailuaineisto koostuu 63 organisaatiosta, jossa on yhteensä 11.979 vastaajaa muista keskisuurista kunnista.

Koko henkilöstön kyselyssä selvitettiin henkilöstön hyvinvoinnin tilaa mm. työn sujumisen, työtehtävien ja omien voimavarojen ja esihenkilön ja työnantajan toiminnan näkökulmista. Yhtenevää vertailua edellisen kyselyn tuloksiin ei pystytty sisällöllisistä ja rakenteellisista eroavaisuuksista johtuen tekemään, mutta suhteessa vertailuaineistoon vaikutti, että tulokset kokonaisuudessaan ovat keskitasoa.

Työhyvinvointikyselyn tulokset on raportoitu sekä esihenkilöille että henkilöstölle toukokuun aikana. Toimialajohtajille on toimitettu tarkemmat toimiala- ja osastokohtaiset tulokset käsiteltäviksi eri työyksiköissä. Esihenkilöt ovat lisäksi saaneet tulosten hyödyntämiseen opastusta ja suunnitelmaa tulosten hyödyntämisestä on laadittu yhteisessä esihenkilöiden kehittämispäivässä. Tarkoitus on, että kyselyn tulosten pohjalta sovitaan konkreettiset toimenpiteet työhyvinvoinnin kehittämiseksi, ja että toimenpiteitä myös seurataan.

Työhyvinvoinnin kehittämisessä toimitaan kunnanhallituksen 9.1.2023 § 3 hyväksymän työhyvinvointisuunnitelman mukaisesti. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää merkitä selvityksen työhyvinvointikyselyn tuloksista tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Kunnanhallitus merkitsi selvityksen työhyvinvointikyselyn tuloksista tietoonsa saatetuksi.