Kunnanhallitus, kokous 5.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 127 Kunnantalon ja kirjaston laajennuksen ja saneerauksen aloittaminen sekä hankkeen ohjausryhmän nimeäminen

RUSDno-2023-293

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Kunnantalon valmistuneen kosteus- ja sisäilmateknisen kuntotutkimuksen myötä on tullut perustelluksi aloittaa hankesuunnittelu koskien kunnantalon laajennusta ja saneerausta. Laajennus ja saneeraus olisi tarkoituksenmukaista toteuttaa siten, että  kiinteistön matala osa purettaisiin ja tilalle rakennettaisiin uusi kaksikerroksinen osa. Kiinteistöön sijoitettaisiin kirjasto, palvelupiste, kunnantalo ja monikäyttötila. 

Laajennusosan valmistuessa vanha kaksikerroksinen tila saneerattaisiin. Nykyisessä matalassa osassa on suoritettu vastikään alakerran alipaineistus ja tiloja voidaan käyttää jonkin verran rakentamisen aloitukseen saakka. Hanke ei sisältäisi väistötilatarpeita vaan tilajärjestelyt toteutetaan sisäisinä. Tilajärjestelyjä on jo toteutettu.

Hanke on ajateltu toteutettavan siten, että hankkeen suunnittelu ja kilpailutus tapahtuisi vuoden 2024 alusta lukien ja kunnantalon rakentaminen alkaisi vuoden 2025 alusta.  

Hankeen kustannusarvio selvitetään erillisissä selvityksissä. Aikataulun osalta rakentamisen aloitus tapahtuisi hankesuunnitelman valmistuessa ja kustannusten selvitessä. Toteutuspäätös tehdään hankesuunnitelman valmistumisen jälkeen.

Tämän luonteisiin hankkeisiin on perusteltua nimetä ohjausryhmä. Menettely todettiin hyväksi Karhukallion päiväkodissa sekä Maunun koulun laajennus- ja saneeraushankkeessa.Ohjausryhmään olisi perusteltua nimetä keskushallinnon edustaja, hyvinvointittoimialan edustaja, tekninen johtaja/kunnaninsinööri sekä esittelijäksi rakennuskonsultti. Lisäksi kunnanhallitus nimeäisi oman/omat edustajansa (1-2) ohjausryhmään. Kukin edustaja tiedottaa suunnittelun edetessä omaa sidosryhmäänsä.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää perustaa Kunnantalon laajennus- ja saneeraushankkeen ohjausryhmän, joka toimii päättäjien edustajana hankkeessa.

Kunnanhallitus päättää nimetä ohjausryhmään keskushallinnon edustajan, hyvinvointitoimialan edustajan, teknisen johtajan/kunnaninsinöörin sekä esittelijäksi rakennuskonsultin.

Lisäksi kunnanhallitus päättää nimetä oman/omat edustajansa ohjausryhmään.

Päätös

Kunnanhallitus päätti perustaa kunnantalon laajennus- ja saneeraushankkeen ohjausryhmän. Ohjausryhmän jäseniksi valittiin kunnanjohtaja, tekninen johtaja, hyvinvointijohtaja, esittelijänä rakennuskonsultti ja kunnanhallituksen edustajiksi hallituksen puheenjohtajisto.