Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 14.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 60 Ruskon varhaiskasvatussuunnitelman päivitys 1.8.2023

RUSDno-2023-325

Valmistelija

  • Maarit Ketola, Varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Perustelut

Opetushallitus on 18.2.2022  päättänyt Varhaiskasvatussuunnitelman perusteista 2022. Kunnan, kuntayhtymän tai yksityisen palveluntuottajan tulee laatia varhaiskasvatussuunnitelma noudattaen, mitä näissä perusteissa on määrätty. Varhaiskasvatussuunnitelma on otettu käyttöön elokuussa 2022. Suunnitelma voidaan laatia palvelujen tuottaja-, yksikkö-, ryhmä- tai toimintamuotokohtaisesti, ja siinä otetaan huomioon pedagogiset painotukset ja muut varhaiskasvatuksen järjestämisen kannalta merkitykselliset valtakunnallisia varhaiskasvatussuunnitelman perusteita täydentävät seikat. Opetushallitus on päivittänyt varhaiskasvatussuunnitelman perusteet niin, että ne vastaavat varhaiskasvatuslakiin 540/2018 tehtyjä lapsen kehityksen, oppimisen ja hyvinvoinnin tukea koskevia muutoksia. Kolmitasoisen tuen mallin tarkoituksena on varmistaa, että jokainen lapsi saa tarvitsemaansa tukea. Päivitetyissä perusteissa määritellään entistä tarkemmin kolmitasoisen tuen mallin mukaan tuen tasot ja muodot sekä se, miten tukea annetaan. Kolmitasoisen tuen mallissa lapselle annettavan tuen tasot jaotellaan yleiseen, tehostettuun ja erityiseen tukeen. Tuen tarve arvioidaan lapsen yksilölliseen tuen tarpeen perusteella.

Ruskon kunnan paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan on tehty tarkentavia päivityksiä keväällä 2023. Päivityksessä on tarkennettu etenkin luku 5 Lapsen tuki osuutta. Muita pienempiä päivityksiä on tullut myös muualle Ruskon kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaan. Muutokset on kirjattu punaisella, jotta ne olisi helpompi löytää.

Ehdotus

Esittelijä

  • Maarit Ketola, Varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää hyväksyä Ruskon paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan tehdyt muutokset.

Päätös

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen