Hyvinvointilautakunta, kokous 13.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 56 Yleisten leikkipuistojen kehittäminen kuntalaisia osallistavalla tavalla

RUSDno-2023-338

Perustelut

Ruskon hyvinvointitoimiala kehittää kunnan yleisiä leikkipuistoja kuntalaisia osallistavalla tavalla.

Leikkipuistojen kehittämisessä on suosittu kunnan suunnitelmien mukaisesti toimenpiteitä, joilla voidaan edistää eri-ikäisten liikkumista, ei vain lasten. Tavoitteena on kehittää leikkipuistoista koko perheen viihtymispaikkoja, eräänlaisia perhepuistoja.

Osana leikkipuistojen investointiprojektia on viime vuosina valittu yhdessä kuntalaisten kanssa parannusta eniten vaativat kohteet yleisistä (ei siis päiväkotien, koulujen tai muiden toimijoiden) leikkipuistoista. Kehitettävän leikkipuiston valinnan ja ideoiden keruun perusteella on tehty puistolle toteutussuunnitelma.

Ota kantaa -palvelussa oli keväällä avoinna kysely, jossa on ollut mahdollisuus ehdottaa, mitä kunnan leikkipuistoista pitäisi ensimmäisenä kehittää, miksi ja miten. Kysely sisälsi kolme kysymystä:

1) Mikä leikkipuisto pitäisi valita kehittämisen kohteeksi tänä vuonna?

2) Miksi juuri valitsemaasi leikkipuistoa tulisi kehittää?

3) Miten valitsemaasi leikkipuistoa tulisi kehittää paremmaksi?

Kyselyyn tuli 43 vastausta. Tulosten pohjalta suosituimmaksi kehitettäväksi kohteeksi valikoitui ns. Paulan puisto. Kyseinen leikkipuisto on kuitenkin seurakunnan ylläpitämä leikkipuisto seurakunnan tontilla, johon kunta ei voi tehdä muutoksia. Seuraavaksi suosituin ehdotus oli Päällistönmäen leikkipuisto, joka on yksi kunnan yleisistä leikkipuistoista.

Liikuntapalveluvastaava on tehnyt ehdotuksen tarjouspyyntöineen Päällistönmäen leikkipuiston kehittämisestä, jota esitellään tarkemmin kokouksessa. Ehdotus sekä kyselyn vastausten koonti ovat oheismateriaaleina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää merkitä kyselyn tulokset tietoonsa saatetuksi ja hyväksyy ehdotetun kehittämissuunnitelman esitetyin hankinnoin Päällistönmäen leikkipuiston osalta.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.