Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 16.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 75 Uudet lukutaidot ohjelman toteuttaminen Ruskon varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

RUSDno-2023-346

Valmistelija

  • Maarit Ketola, Varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Perustelut

Opetus.- ja varhaiskasvatuslautakunta on kokouksesaan 14.6.2023 käsitellyt Uudet lukutaidot hankkeen toteuttamisen jatkoa Ruskon varhaiskasvatuksessa. Kokouksessa esitteltiin Vertikal oy:n tarjous digihankkeen jatkamiseksi. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta siirsi päätöksen tekoa elokuun kokoukseen ja edellytti oman hanketyöntekijän palkkaamisen selvittämistä vielä uudestaan ja tutustumista ympäristökuntien hakuprosesseihin.

Varhaiskasvatusjohtaja on ollut yhteydessä ympäristökuntiin ja tiedustellut heidän hakuprosessiaan. Olen saanut mm. Raisiolta nähtäväksi heidän rekrytointitekstinsä. Ehkä suurin ero meidän ja muiden rekrytointien välillä on ollut se että me olemme hakeneet varhaiskasvatuksen opettajaa ja muilla on ollut haussa digiagentti tai vastaava. Eli pätevyysvaatimuksena ei ole ollut pedagoginen tausta. Tein uuden, neljännen rekrytoinnin, ilman varhaiskasvatuksen opettajan pätevyysvaatimusta. Hakemuksia tuli kolme, joista kaksi hakijaa kutsuttiin haastatteluun. Toinen heistä perui tulonsa ja toinen haastateltiin ke 9.8.2023.

Sain myös tarjouksen Pia Päivänsäteeltä. Pia Päivänsäde on varhaiskasvatusken opettaja ja toimii omalla toiminimellään. Hän tarjoaa digiagentin palveluita tuntihinnalla. Palveluiden laajuus ja työskentelytavat on hänen kanssa sovittavissa erikseen. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Maarit Ketola, Varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää ettei Vertikalin tarjousta hyväksytä. Päätös Uudet lukutaidot hankkeen jatkosta, ja digiagentin palkkaamisesta, siirtyy varhaiskasvatusjohtajalle. 

 

Päätös

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen.

Hankkeessa on rahaa jäljellä n. 23 00 € ja tämä summa käytetään digiagentin palkkaukseen ja digipalvelujen ostoon Piia Päivänsäteeltä.