Kunnanhallitus, kokous 20.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 260 Ilmoitus- ja muut asiat

Päätös

Tekninen johtaja Mika Heinonen ja kunnaninsinööri Tuomas Salmi esittelivät vesilaitoksen taksakorotuksen perusteita. Kunnanhallitus käsittelee taksakorotusasiaa seuraavassa kokouksessa 27.11.2023.

Varhaiskasvatusjohtaja Maarit Ketola esitteli varhaiskasvatuksen talousarvion 2024 henkilöstöosiota ja htv-lukuja. Lisäksi hän esitteli perusteet varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yhteisen koordinaattorin viran perustamiselle.

Kunnanhallitus kävi keskustelua talousarvion 2024 kokonaistilanteesta. Tulos vuodelle 2024 on alijäämäinen -151 642 euroa. Myös suunnitelmavuodet ovat alijäämäisiä. Negatiiviset tulokset katetaan kunnan taseen edellisten vuosien kertyneestä ylijäämästä.

Valtionvarainministeriö ilmoitti lopullisten verotusten tarkistuslaskelmien valmistuttua 17.11.2023, että valtionosuuksiin tehdään lisäleikkaus. Tämä tarkoittaa, että kunnilta leikataan valtionosuutta 80 euroa per henkilö. Kyseinen summa tarkoittaa Ruskon valtionosuuteen 514 240 euron vähennystä. Lisätietoa asiasta odotetaan vielä esimerkiksi siitä, mistä vuodesta lähtien leikkaus toteutetaan. Kyseistä leikkausta ei huomioida vielä juuri valmisteltavassa talousarvion luvuissa.

Kunnanhallitus päätti, että entisen apteekin tilan vuokraamista jatketaan toistaiseksi.