Hyvinvointilautakunta, kokous 12.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 99 Nuorisotyön monialaiseen verkostoon osallistuminen lähikuntien kanssa

RUSDno-2023-657

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Nuorisolain 9 §:n mukaan kuntien tulee järjestää nuorisotyön kehittämiseksi monialainen verkosto, jonka tavoitteena on koota tietoa nuorten kasvu- ja elinoloista ja arvioida nuorten tilannetta paikallisen päätöksenteon ja suunnitelmien tueksi, edistää nuorille suunnattujen palveluiden yhteensovittamista, yhteisiä menettelytapoja nuoren palveluihin ohjaamisessa sekä tiedonvaihdon sujuvuutta ja yhteistyötä.

Aiempina vuosina vastaavaa verkostoa on järjestetty lähikuntien (Rusko, Raisio, Naantali, Masku, Mynämäki ja Nousiainen) kanssa. Samat kunnat ovat neuvotelleet aloittavansa uudelleen yhteisen monialaisen verkoston toiminnan. Alustavan suunnitelman mukaisesti verkosto kokoontuu kolmesti vuodessa (kaksi aamupäivää, yksi kokonainen päivä) ja kutsuu kokoontumisiin mukaan alueen nuorisotyön parissa toimivia yhteistyötahoja (esim. Varha, puolustusvoimat, poliisi, Raseko, seurakunta, yhdistykset) tapauskohtaisesti. Ensimmäiseksi monialaisen verkoston teemaksi ovat valikoituneet Varha- ja poliisiyhteistyön kehittäminen.

Jotta verkoston toiminta olisi konkreettista ja vaikuttavaa, toimintaan on heti alkuvaiheessa pyritty osallistamaan kuuden kunnan nuorisotyöntekijät, joille on toteutettu yhteistyöntilaa ja kehittämistarpeita kartoittava kysely, jonka pohjalta voidaan nostaa nuorisotyössä esiin tulevia ajankohtaisia ilmiöitä verkoston keskustelun- ja kehittämisaiheiksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää hyväksyä, että Ruskon kunta osallistuu nuorisotyön monialaiseen verkoston toteuttamiseen em. lähikuntien kanssa.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.