Hyvinvointilautakunta, kokous 12.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 92 Hyvinvointitoimialan tilavarausten maksuperusteiden tarkistamisen periaatteet

RUSDno-2023-661

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi
  • Jari Hjelm, Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö, jari.hjelm@rusko.fi

Perustelut

Hyvinvointitoimialalla on hallinnassaan eri tahoille vuokrattavia tiloja, joiden maksuperusteita ei ole vuosiin tarkistettu. Hallintosäännön mukaan kunnanhallitus päättää kunnan perimistä maksuista.

Yleisen hintatason nousun, karkean tilahallinnan työpanoslaskelman, uusien tilojen käyttöönoton sekä aiemman tilavuokrahinnaston vaikeaselkoisuuden ja työllistävyyden vuoksi on tarvetta tarkistaa tilavuokrien perusteita mahdollisuuksien mukaan vastaamaan kunnalle aiheutuvia tosiasiallisia kokonaiskustannuksia, yksinkertaistaa hinnoittelua ja sujuvoittaa maksuliikenteen hoitamista.

Hallinnoitavia tiloja ovat mm. Ruskotalon eri osat, koulujen liikuntasalit, virkistysalueen tilat. Nykyisen hinnaston ja varauskäytäntöjen ulkopuolella on edelleen ulkokenttien ja Vahdon nuorisotilan vuokraus. Myös Merttelän tilojen hallinnointia ja varauskäytäntöjä selvitetään vielä.

Aiempi hinnasto sekä luonnos uudesta tilavuokrahinnastosta esitellään kokouksessa. Esitettävänä periaatteena on, että kunnan vuokraamien tilojen jaottelua vähennetään, vuokrahinnastoa selkiytetään ja vuokraushintoja tarkistetaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta tutustuu kokouksessa nykyiseen tilavuokrausjärjestelmään ja -hinnoitteluun, ja käy uudistamisen periaatteista evästekeskustelun, jonka pohjalta voidaan jatkaa asian valmistelua.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.