Kunnanhallitus, kokous 19.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 149 Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

RUSDno-2023-356

Valmistelija

  • Sari Laine, talous- ja hallintojohtaja, sari.laine@rusko.fi

Perustelut

Kuntalain 14 § mukaan valtuuston tulee päättää kunnan ja kuntakonsernin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteista. Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteiden tavoitteena on vahvistaa ja yhdenmukaistaa kuntakonsernin hyvää hallintoa ja johtamista, ja ne koskevat kaikkia kuntakonsernin toimielimiä ja johtoa sekä kaikkea kuntakonsernin toimintaa, josta kunta vastaa omistuksen, ohjaus- ja valvontavastuun sekä muiden velvoitteiden myötä.

Keskushallinto on päivittänyt sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet vastaamaan toiminnalle asetettuja nykyisiä vaatimuksia yleisellä tasolla. Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteiden tultua hyväksytyksi kunnanvaltuustossa kunnanhallitus hyväksyy edellä mainittujen perusteiden pohjalta yksityiskohtaisemmat ohjeet käytännön toteutuksesta ja vastuutahoista.

Oheismateriaali:

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Ruskolla

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus hyväksyy päivitetyt sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet ja esittää sen edelleen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. Lisäksi se antoi luvan talous- ja hallintojohtajalle tehdä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan periaatteisiin stilistisiä korjauksia.