Kunnanhallitus, kokous 15.6.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 129 Valtuuston 25.5.2020 pidetyn kokouksen päätösten lainmukaisuuden toteaminen ja täytäntöönpano

RUSDno-2020-325

Perustelut

  

Ehdotus

Kunnanhallitus päättää todeta, että valtuuston 25.5.2020 pitämässä kokouksessa tehdyt päätökset ovat syntyneet laillisessa järjestyksessä, eivätkä ole menneet valtuuston toimivaltaa ulommaksi eivätkä muutoinkaan ole lakien ja asetusten vastaisia, joten päätökset ovat täytäntöönpanokelpoisia.

1. Kokoomuksen Ruskon valtuustoryhmän aloite koskien kunnan kaava-alueiden liikennejärjestelyitä, kunnanhallitus päättää lähettää teknisen lautakunnan valmisteltavaksi.

2. Ruskon Vihreiden valtuustoryhmän aloite suojatie- ja muiden tiemerkintöjen ajantasaistamista, kunnanhallitus päättää lähettää teknisen lautakunnan valmisteltavaksi.

3. Ruskon Vihreiden valtuustoryhmän aloite koskien kunnassa järjestettävää valokuvakilpailua ja kuvien saamista kunnan markkinoinnin käyttöön, kunnanhallitus päättää lähettää keskushallinnon valmisteltavaksi.

4. Kokoomuksen Ruskon valtuustoryhmän aloite koskien Maunun koulun ja Kirkonkylän koulun yhdistämisselvityksen tekemistä, kunnanhallitus päättää lähettää opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan valmisteltavaksi.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen Helesvirran esittämällä ja Lähteenmäen kannattamalla lisäyksellä.  

Kokouskäsittely

Käsittelyn aikana Helesvirta Lähteenmäen kannattamana esitti, että Kokoomuksen Ruskon valtuustoryhmän aloite koskien Maunun koulun ja Kirkonkylän koulun yhdistämisselvityksen tekemistä valmistellaan talous- ja hallintojohtajan toimesta siten, että kunnanhallituksen 10.8.2020 pidettävään kokoukseen tuodaan esitys selvityksen tekemiseen tarvittavista resursseista (omat/ulkopuoliset) ja aikataulusta ottaen huomioon talousarvion 2021 valmistelu. Selvitykseen tulee ottaa mukaan lapsivaikututusten arviointi. 


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.