Kunnanhallitus, kokous 15.6.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 128 Sosiaaliasiamiehen kuntaselvitys

RUSDno-2020-328

Valmistelija

  • Ismo Airinen, Talous- ja hallintojohtaja, ismo.airinen@rusko.fi

Perustelut

Sosiaaliasiamies on toimittanut Raision kaupungille kuntaselvityksensä vuoden 2019 osalta. Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Vasso Ab on tuottanut vuonna 2019 sosiaaliasiamiespalvelut kahdelletoista kunnalle/kaupungille; Kaarina, Koski Tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Raisio, Rusko, Sauvo, Somero, Taivassalo, Uusikaupunki ja Vehmaa. Sosiaali- ja potilasasiamiehen tehtävää hoitaa yksi päätoiminen asiamies. 

Sosiaaliasiamiehellä oli Raision ja Ruskon sosiaali-ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alueen osalta yhteydenottoja v. 2019 45 kpl (81/2018). Yhteydenotot kohdistuivat yleisimmin toimeentulotukeen (11), lastensuojeluun (8) ja vammaispalveluihin (6). Muistutuksia Raision ja Ruskon osalta tehtiin yhteensä 6 kpl. 

Raision sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta on käsitellyt raporttia 13.5.2020 merkiten sen tiedoksi ja lähettäen sen edelleen tiedoksi Raision kaupunginhallitukselle ja Ruskon kunnanhallitukselle. Ruskon sosiaali- ja terveysjaosto on merkinnyt raportin tiedoksi kokouksessaan 3.6.2020 todeten raportin suureksi puutteeksi sen, ettei se erottele Raisioon ja Ruskoon kohdistuvia yhteydenottoja toisistaan. Tämän johdosta johtopäätösten tekeminen Ruskon tilanteesta on käytännössä mahdotonta. 

Sosiaaliasiamiehen kuntaselvitys on esityslistan oheismateriaalina. 

 

  

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus merkitsee sosiaaliasiamiehen kuntaselvityksen vuodelta 2019 tiedoksi. Samalla kunnanhallitus edellyttää, että jatkossa sosiaaliasiamiehelle tehdyt yhteydenotot Raision ja Ruskon osalta erotetaan raportoinnissa toisistaan.  

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. 


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.