Kunnanhallitus, kokous 15.6.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 127 Kutsuntalautakunnan jäsenten valinta vuoden 2020 kutsuntaan

RUSDno-2020-326

Valmistelija

  • Ismo Airinen, Talous- ja hallintojohtaja, ismo.airinen@rusko.fi

Perustelut

Puolustusvoimien Lounais-Suomen aluetoimisto on 14.5.2020 päivätyllä kirjeellä pyytänyt Ruskon kuntaa valitsemaan kunnan edustajan jäseneksi ja hänelle vähintään yhden varamiehen kutsuntalautakuntaan kuluvan vuoden asevelvollisten kutsuntoihin. 

Valittavalla jäsenellä tulisi olla tuntemusta kutsunnanalaisista ja heidän sosiaalisista olosuhteistaan, jolloin jäsenestä on hyötyä sekä asevelvollisille itselleen että heidän asoitaan käsittelevälle kutsuntaviranomaiselle. 

Vuosina 2018 ja 2019 kutsuntalautakunnan jäseneksi on valittu Marko Mäenpää ja varahenkilöiksi Pertti Aaltonen ja Jouko Virtanen.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää valita Ruskon kunnasta jäsenen ja hänelle kaksi varahenkilöä kutsuntalautakuntaan vuoden 2020 asevelvollisuuskutsuntoja varten. 

Päätös

Kunnanhallitus päätti valita Ruskon kunnan kutsuntalautakunnan jäseneksi Marko Mäenpään ja varahenkilöiksi Pertti Aaltosen ja Jouko Virtasen vuoden 2020 asevelvollisuuskutsuntoja varten.  


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.