Hyvinvointilautakunta, kokous 4.6.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 35 Maunun koulun peruskorjaus- ja laajennushankkeen mahdolliset vaikutukset Ruskotalon toimintaan

RUSDno-2020-289

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on 12.5.2020 § 52 esittänyt kunnanhallitukselle ja valtuustolle Maunun koulun hankesuunnitelman ja hankesuunnitelmavaiheen kustannusarvion hyväksymistä. Hankesuunnitelmassa on esitetty rakentamisvaiheistus, jossa suunnittelun pitäisi käynnistyä jo tänä vuonna. Osana alustavia suunnitelmia on esitetty tarve väistötiloille, ja sen osana on keskusteltu mahdollisuudesta hyödyntää Ruskotalon tiloja opetustoiminnan järjestämiseen rakentamisen aikana. Koska nuorisopalvelut toimivat nykyisin Ruskotalon tiloissa, on tarpeen saada kuva, miten väistötiloja Ruskotalolla voidaan käyttää opetustoimintaan nuorisopalvelujen toiminnan häiriintymättä.

Johtava rehtori ja Maunun koulun rehtori ovat käyneet Ruskotalolla, Hiidenvainion koulussa ja Kirkonkylän koulussa kartoittamassa väistötiloja peruskorjausvaiheen ajaksi. Tavoitteena on ollut löytää väistötilat kunnan nykyisistä tiloista kyseisten tilojen normaalia käyttöä huomioiden. Tämä ratkaisu säästää kustannuksia siten, ettei kunnan tarvitse vuokrata kalliita väliaikaistiloja. Ruskotalon osalta viranhaltijat ovat keskustelleet nuoriso-ohjaajien kanssa tilaratkaisuista. Suunnitelman mukaan koulu tarvitsee Ruskotalolta kolme tilaa: kaksi luokkatilan kokoista tilaa yläsalista ja yksi tila kahviohuoneesta. Koulun käytöstä yläsalin reunatilat ja kahviohuone vapautuvat klo 13 mennessä. Sen jälkeen nuorisotoimi voi toimia tiloissa normaaliin tapaan. Johtava rehtori Kai Laitinen esittelee alustavia väistötilasuunnitelmia kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää merkitä tietoonsa saatetuksi Maunun koulun peruskorjaus- ja laajennushankkeen suunnitelmat ja niiden vaikutukset Ruskotalon toimintaan.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Merkittiin, että johtava rehtori Kai Laitinen poistui tämän pykäläkäsittelyn jälkeen.

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.