Hyvinvointilautakunta, kokous 4.6.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Vapaaehtoistyön koordinoinnin tehostaminen

RUSDno-2020-298

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon kunnan alueella tapahtuvan vapaaehtoistyön toiminnan tehostamiseksi on sovittu seurakunnan kanssa yhteisestä verkkoalustasta, jonka kautta vapaaehtoistoimintaa voidaan selkeästi nykyistä paremmin ja kustannustehokkaammin koordinoida sekä lisätä vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä ja sitä kautta siihen osallistuvien määrää. Alustan kautta vapaaehtoistyön tarjoaja voi rekrytoida vapaaehtoisia luotettavasti ja joustavasti ja vapaaehtoistyötä Ruskon alueelta etsivä löytää itseään kiinnostavat kohteet helposti yhdestä paikasta. Palvelu on käytössä yli 50 kunnan alueella Suomessa, ja sitä ylläpitävät voittoa tavoittelemattomat yhdistykset Kansalaisareena ry ja Kirkkopalvelut ry. Kokeiluvaiheen jälkeen, jos palvelu koetaan toimivaksi ja vaikuttavaksi, kustannukset on alustavasti sovittu jaettavaksi seurakunnan ja kunnan kesken. Palvelua on esitelty kunnan hyvinvointityöryhmässä 10.3. ja 26.5.2020, ja sen käyttöönotto sai kannatusta. Palvelua tullaan esittelemään myös yhdistys- ja seuraparlamentissa, ja sen käytöstä järjestetään perehdytystä ja koulutusta yhdistyksille, seurakunnalle ja kunnan toimijoille alkusyksystä 2020.

Lisätietoja: https://vapaaehtoistyo.fi/ 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää merkitä tietoonsa saatetuksi vapaaehtoistyön tehostamiskokeilun yhdessä seurakunnan kanssa.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.