Hyvinvointilautakunta, kokous 4.6.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40 Hyvinvointitoimialan käyttötalouden sopeuttamistoimenpiteet vuodelle 2020

RUSDno-2020-295

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Kunnanhallituksen tehtävänannosta taloustyöryhmä on pitänyt kaksi kokousta ja keskustellut toimialojen alustusten pohjalta vuoden 2020 sopeuttamistoimista kattaen niin mahdolliset säästötoimet kuin myös mahdolliset tulolisäykset. Taloustyöryhmä on kuullut osana käsittelyään teknistä johtajaa, hyvinvointijohtajaa, vs. varhaiskasvatusjohtajaa sekä johtavaa rehtoria.

Taloustyöryhmässä 26.5. sovittiin, että toimialat tarkentavat esityksiään keskustelussa esiin nousseiden asioiden osalta siten, että ne voidaan saattaa kunnanhallituksen tietoon. Investoinnit ollaan tässä kohtaa jättämässä tarkastelun ulkopuolelle. Muina kannanottoina taloustyöryhmässä esiin tulivat; tonttien lunastusedun mahdollinen tarjoaminen 5 vuoden määräajan ylittäneille, siirtyminen koulujen it-hankinnoissa ns. palvelumalliin sekä puunmyynnin lisääminen kuluvana vuonna mahdollisuuksien mukaan. Hyvinvointitoimialan menoista ei taloustyöryhmän mielestä tule ainakaan liikaa säästää. Taloustyöryhmän kokouksessa keskustelua herättäneenä lyhyen aikavälin aiheena oli myös Ruskotalon kuntosalin jonkinasteinen avaaminen kesäkuun alusta lukien. Pidemmälle ajalle kohdistuvina vaikutuksina tulivat esiin varhaiskasvatuksen kuntalisän kriittinen tarkastelu sekä opetuksen valinnaisryhmien tarjonnan uudelleenarviointi.

Taloustyöryhmä piti perusteltuna asian lähettämistä lautakuntien kommentoitavaksi. Kunnanhallituksen päätösehdotuksen mukaisesti lautakuntien tulee käsitellä asia vielä kesäkuun aikana ja antaa toimialakohtaisiin selvityksiin omat kommenttinsa.

Kokouksessa esitellään hyvinvointitoimialan suunnitelmia käyttötalouden sopeuttamisesta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää merkitä tietoonsa saatetuksi taloustyöryhmän tähän astisen työn ja antaa kommenttinsa toimialakohtaisesta selvityksestä kunnanhallitukselle.

Päätös

Hyvinvointilautakunta päätti merkitä tietoonsa saatetuksi taloustyöryhmän tähän astisen työn ja hyväksyy toimialakohtaisen selvityksen sopeuttamistoimenpiteistä.

Tiedoksi

Kunnanhallitus.

Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.