Hyvinvointilautakunta, kokous 14.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Yleisten kirjaston konsortion elokuvapalveluiden kilpailutukseen osallistuminen ja sitoutuminen palvelun hankintaan

RUSDno-2021-753

Perustelut

Yleisten kirjastojen konsortio valmistelee elokuvapalvelun kilpailutusta. Vaski-kirjastojen johtoryhmä päätti 26.10.2022, että Vaskikirjastojen on hyvä olla mukana kilpailutuksessa. Elokuvapalvelua toivotaan kirjastojen asiakaspalautteessa säännöllisesti.

Kilpailutus on edennyt tarjouspyynnön laatimiseen. Hankintamenettelynä on yhden toimittajan hankintasopimus ja tarjoukset pyydetään maksu käytön mukaan -mallilla. Tarjouspyyntö on tarkoitus saada valmiiksi kesäkuussa ja varsinainen tarjouskilpailu, tarjousten arviointi ja hankintapäätös tehdään elo-syyskuussa. Kirjastojen on sitouduttava hankintaan jo ennen, kuin Yleisten kirjastojen konsortion julkaisee tarjouspyynnön. 


Palvelun ennakoitu hankinta-arvo vuosittain on 0,15€ / asukas, mikä tarkoittaa Ruskolla vuosittain n. 960€, 2880€ kolmessa vuodessa ja 4800€ viidessä vuodessa.  Ennakoitu hankinta-arvo ilmoitetaan sitoumuksessa.

Yleisten kirjastojen konsortio on kirjastojen vapaaehtoiseen sopimukseen perustuva yhteistyöelin, jonka toiminta keskittyy kirjastojen e-aineistoihin ja digimediaan sekä metatietoprosesseihin. Konsortion jäseninä on 280 kuntaa.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Lautakunta merkitsee saaneensa tiedoksi kilpailutukseen osallistumisen ja hankintaan sitoutumisen.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.