Hyvinvointilautakunta, kokous 14.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Rusko-päivät -yhdistys ry:n ehdotus yhdistyksen ja kunnan välisestä yhteistyöstä Ruskopäiviin osallistumisessa

RUSDno-2022-445

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Rusko-päivät -yhdistyksen toimintaperiaatteena on Ruskopäivien järjestäminen vuosittain. Rusko-päivät -yhdistys kokoaa ruskolaiset yhdistykset, yritykset ja yksityishenkilöt järjestämää yhdessä Ruskopäiviä ja haluaa tarjota edellä mainituille helpon tavan osallistua, hoitamalla infran, luvat ja mainostamisen.

Ruskopäivien järjestämiseen yhdistys ehdottaa kunnalta rahallista tukea, joka yhdistyksen mukaan voisi olla suoraa avustusta, mainoksen ostamista esitteeseen sekä mahdollisten esiintyjien ja aktiviteettien hankkimista Ruskopäiville. Lisäksi yhdistys ehdottaa, että saisi kunnan tiloja käyttöön tapahtumisen järjestämiseen sekä alueita käyttöön kunnan keskustan alueelta, joista on tehty anomus tekniselle johtajalle vuosittain. Tapahtuman järjestelyissä yhdistys toivoo myös kunnan teknisen toimen tukea mm. tilojen, sähköjen, jätehuollon järjestämiseen. Yhdistys toivoo myös ”kunnan läsnäoloa tapahtumassa, omalla ständillä, esittelemässä kunnan mahdollisuuksia uusille asukkaille ja vierailijoille”.

Rusko-Päivät -yhdistykselle on myönnetty osana kuluvan vuoden toiminta-avustusta 800 euroa. Tästä syystä rahallista avustusta ei voida erikseen tai uudelleen myöntää. Teknisen toimen yhteistyön sopimiseksi yhdistystä kannustetaan ottamaan yhteyttä suoraan tekniseen toimeen, kuten ilmeisesti on perinteisesti tehtykin. Kunnan edustukseen ja mainostilan hankkimiseen kannattaa olla yhteydessä keskushallintoon. Sen sijaan hyvinvointitoimiala voisi, kuten aiemminakin vuosina, osallistua Ruskopäivien ohjelmaan kulttuuritapahtuman esimerkiksi lasten konsertin järjestämisen muodossa yhteistyössä yhdistyksen kanssa, kuitenkin niin, että yhdistys vastaa käytännön järjestelyistä. Tätä varten on syytä harkita varattavaksi oma määräraha talousarvioon varatuista kulttuuripalveluista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää osallistua Ruskopäivien tapahtumaan hankkimalla lasten konsertin sopimalla sen toteuttamisesta yhteistyössä Rusko-Päivät ry:n kanssa maksimissaan 1 350 euron summalla.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti, mutta lautakunta painotti, että tapahtumaan osallistuminen kunnan osalta tapahtuu itsenäisesti suhteessa avustusjärjestelmään, ja että Ruskopäivä-yhdistykselle suositellaan jatkossa kumppanuussopimuksen hakemista.

Esteellisyys

  • Johanna Suokivi ja Juha Vuotinen ilmoittivat esteellisyydestä (hallintolaki 28.1 § 1 kohta osallisuus- eli asianosaisjäävi, henkilö on asianosainen) osallistua asian käsittelyyn ja päätöksentekoon.