Hyvinvointilautakunta, kokous 12.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Toiminnan ja käyttötalouden seuranta

RUSDno-2024-135

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Hallintokuntien on seurattava tiiviisti toimialueensa taloudellista ja toiminnallista kehitystä ja raportoitava lautakunnalle niin, että se on tietoinen toimialueensa tilanteesta niin taloudellisesti kuin toiminnallisestikin. Toimielimet seuraavat talousarvion toteutumista kuukausitasolla (hallintosääntö 62 §).

Oheismateriaalina on hyvinvointilautakunnan käyttötalouden toteutuma ajalta 1.1.–1.3.2024. Toteumaraportin luvut eivät ole vielä aivan lopullisia.

Hyvinvointijohtaja esittelee hyvinvointitoimialan ajankohtaisia asioita kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää merkitä tietoonsa saatetuksi toiminnan katsauksen ja käyttötalouden toteutuman. Lisäksi lautakunta hyväksyy käyttösuunnitelman vuodelle 2024.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus on 17.1.2022 § 19 hyväksynyt vuoden 2023 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet. Hallintosäännön 54 §:n mukaan kunnanhallitus ja lautakunnat hyväksyvät talousarvioon perustuvat käyttösuunnitelmat. Käyttösuunnitelmat on vahvistettava helmikuun loppuun mennessä. Talousarvion sitovuustasoksi valtuusto on määrännyt tehtäväalueittain toimintakatteen ja henkilöstömenot. Investointien osalta sitovuustaso on projektikohtainen määräraha. Ohessa täytäntöönpano-ohjeet sekä hyvinvointilautakunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2023.