Hyvinvointilautakunta, kokous 12.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Kesäkerhotoiminnan järjestäminen 2024

RUSDno-2024-141

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon kunta järjestää hyvinvointitoimialan ja perusopetuksen yhteistyössä kesäkerhon 3.6.–20.6.2024 välisellä ajalla pääasiassa 1. ja 2. luokkalaisille ruskolaisille lapsille. Kesäkerho toteutetaan sekä Ruskon että Vahdon kunnanosassa kunnan omana toimintana hyödyntäen nuorisopalvelujen ja perusopetuksen työntekijöiden työpanosta. Kesäkerhotoimintaan osallistuu avustavina työntekijöinä myös kesätyöntekijöitä.

Ruskon kunnanosassa kesäkerhoa pidetään Ruskotalon ympäristössä ja kouluissa ja Vahdon kunnanosassa aamu- ja iltapäivätoiminnan tiloissa lähiliikuntapaikkoja ja luontoa hyödyntäen. Lounas ja välipala tarjoillaan Hiidenvainion koululla ja Laukolan koululla.

Hakuaika kerhoon on 25.3.–26.4.2024 ja hakemisesta tiedotetaan huoltajille Wilmassa ja kunnan kotisivuilla. Kerhoon voivat ilmoittautua 1. ja 2. luokkalaiset ruskolaiset lapset. Kerhoon otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä Ruskolla enintään 35 lasta ja Vahdolle enintään 20 lasta.

Kerhoon osallistumista peritään viikkomaksu eli lapsen voi ilmoittaa kerhoon 1–3 viikoksi. Viikon hinta on 50 euroa ja lyhyempi juhannusviikko 40 euroa. Hinta sisältää toiminnan, ruokailut ja lapsen vakuutuksen.

Kesäkerhotoiminnasta vastaavana toimii nuorisopalveluvastaava Paula Mickelsson, jonka lisäksi kerhoissa työskentelee 2–3 kerhon ajaksi palkattua koulunkäynnin ohjaajaa, nuorisotyöntekijöitä tarpeen mukaan ja yhteensä viisi kunnan palkkaamaa kesätyöntekijää.

Hyvinvointitoimialan käyttötaloussuunnitelmassa kesäkerhotoimintaan on varattu toimintakuluihin määrärahaa Ruskon kunnanosan osalta. Aiempina vuosina Vahdon kunnanosan kesäkerhotoiminta on toteutettu Vahdon MLL:n toimesta, mikä ei kuluvana vuonna yhdistyksen mukaan tule onnistumaan, ja siksi kerhotoimintaa Vahdolla on suunniteltu toteuttavan omana toimintana. Em. muuttuneesta tilanteesta johtuen koulunkäynnin ohjaajien henkilötyövuosien määrä ja palkkakulut kesäkuun osin saatavat kasvaa talousarviossa ilmoitettua suuremmiksi. Asiasta ja sen vaikutuksista viedään tieto henkilöstöjaokselle. Kokouksessa esitellään tarkempaa arviota kerhotoiminnan kustannuksista ja tuloista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää merkitä kesäkerhotoiminnan suunnitelman tietoonsa saatetuksi, hyväksyy kerhotoiminnan kulujen kattamisen tarvittaessa molempien toimialojen muista käyttötalousmenoista ja saattaa kerhotoimintaan kohdennettujen henkilötyövuosien tilanteen henkilöstöjaoksen tietoon.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Kesäkerhotoiminnan jatkokehittämisen osalta lautakunta evästi, että tulevina toimintavuosina kesäkerhojen paikkamäärää tarkastellaan suhteessa kunnanosien oppilasmäärään ja mahdollisuuksien mukaan kasvatetaan.