Hyvinvointilautakunta, kokous 23.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Liikunta- ja leikkikenttäpalvelukohteiden tarkastuskäynnin tulokset

RUSDno-2024-222

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on tarkastanut kuluttajaturvallisuuslain (920/2011) perusteella, kuinka Ruskon kunta (jäljempänä "palveluntarjoaja") on noudattanut kuluttajaturvallisuuslakia liikunta- ja leikkikenttäpalveluissaan. Tarkastus perustuu Tukesin valvontasuunnitelmaan. Tarkastus oli sovittu palveluntarjoajan kanssa etukäteen.

Tarkastus toteutettiin käymällä läpi Ruskon kunnan turvallisuusjohtamisjärjestelmää kuluttajien turvallisuuden näkökulmasta. Lisäksi tarkastuksella kierrettiin pistokoeluonteisesti liikunta- ja kuntosali, urheilukenttiä, ulkoliikunta- ja leikkialuetta sekä talviuintipaikka läpi. Kierroksella havainnointiin palvelukohdetta ja haastateltiin Ruskon kunnan edustajia.

Tarkastuksella keskityttiin Ruskon kunnan kuluttajapalvelujen turvallisuuskulttuuriin, kuinka yhteistyö kunnan eri toimialojen kanssa onnistuu, miten ylläpito toteutetaan ja millä tavalla onnettomuus- tai läheltä piti-tilanteita kirjataan. Tarkastuksella keskityttiin liikuntapalveluista ulkokuntoilualueisiin, lähiliikuntapaikkoihin, liikunta- ja kuntosaliin, leikkikenttiin ja talviuintiin.

Tarkastuksesta on laadittu raportti, joka sisältää kehotuksia ja selvityspyynnön sekä suosituksia, ohjeita ja neuvoja. Raportti ja selvityspyyntö siihen oheismateriaalina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää merkitä tehdyn tarkastuskäynnin raportin tiedokseen ja hyväksyy siihen annetun selvityspyynnön ja sen mukaiset korjaustoimenpiteet.

Päätös

Päätettiin päätösehdotuksen mukaisesti.